Større end ventet: Markant million-overskud til Silkeborg IF Invest

Søren Nielsen 

På trods af covid-19 kommer selskabet bag fodbolden i Silkeborg, Silkeborg IF Invest A/S, ud af 2020 med et overskud på 28,5 mio. kr. før skat.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Transferindtægter er hovedårsagen til, at Silkeborg IF Invest A/S kan præsentere et årsresultat for 2020 på 28,5 mio. kr. før skat.

Det er sjette år i træk, at selskabet præsenterer sorte tal på bundlinjen.

- Vi er naturligvis tilfredse med og glade for resultatet, men vi ser samtidig ind i 2021 med rynket pande. Her må vi fortsat forvente økonomiske konsekvenser af covid-19, der gør det svært at forudsige udviklingen, siger adm. direktør i Silkeborg IF Invest A/S, Kent Madsen.

Selskabet, der driver fodbold i Silkeborg IF A/S, hotel- og konferencedrift i Papirfabrikken Hotel Radisson Blu og ejendomsudlejning i K/S Papirfabrikken, har i både fodbold- og hoteldelen af koncernen været ramt af covid-19’s konsekvenser. Hotellet kommer således ud af 2020 med et underskud på 4,1 mio. kr. før skat, og når fodbold kan præsentere et overskud på 16,9 mio. kr. før skat, hænger det udelukkende sammen med netto-transferindtægter på 26,2 mio. kr. Silkeborg IF har i 2020 solgt fem fodboldspillere, heraf fire med opvækst på klubbens talent-akademi. Frederik Alves Ibsen blev solgt til West Ham, Mads Emil Madsen til LASK Linz, Eskild Dall til Ajax Amsterdam, Jeppe Okkels til IF Elfsborg og Ronnie Schwartz til FC Midtjylland.

Papirfabrikken bidrager markant
Det sidste ben i koncernen, erhvervsudlejning på Papirfabrikken, har kørt stabilt trods covid-19 og bidrager med et overskud på 19,9 mio. kr. før skat.

Forudsigelsen for 2021 lyder på et underskud i spændet mellem minus 5 og minus 15 mio. kr.

- Vi har haft gode transferindtægter i 2020, men vi har også målrettet forfulgt de muligheder, der bød sig, fordi vi har brug for noget at stå imod med. Vi ser ind i et 2021, hvor første halvår med garanti bliver markant påvirket af covid-19, og hvor jeg heller ikke tror, at vi slipper for økonomiske konsekvenser i 2. halvår. Hverdagen vender ikke bare tilbage med et trylleslag. Der vil være forretningsmæssige senfølger inden vi er tilbage på niveauet fra før covid-19. Det gælder både i fodbold og hotel- og konferencedriften, siger Kent Madsen.

Ud over usikkerhed i forhold til covid-19 og størrelsen af påvirkningen herfra i 2021 nævner Kent Madsen også andre usikkerhedsfaktorer. Det store spørgsmål er, om SIF rykker op i Superligaen? Og om der vil blive solgt spillere også i 2021? - Vi tror på, at vi lykkes med vores målsætning om oprykning og vi har også en god fornemmelse af, at vi har meget talent på og omkring vores førstehold. Men vi kan ikke vide, om vi rykker op eller sælger spillere. Vores forecast er dog ikke betinget af oprykning eller spillersalg, og jeg kan garantere, at vi vil arbejde hårdt på at komme ud af ’21 med endnu et plus, siger Kent Madsen i meddelelsen.