Silkeborg-Voel blev kørt rundt i Jysk Arena

Mathias Hove Andersen 

Åbningen på slutspillet blev en tung omgang for Silkeborg-Voel, der blev ydmyget af Team Esbjerg

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel var ikke levnet mange chancer i den første slutspilskamp mod Team Esbjerg, der endte med et klart nederlag på hele 22-37 i Jysk Arena.

Hjemmeholdet havde meget svært ved at holde gæsterne fra scoringer, og efter blot fem minutters spil måtte keeper Stine Bonde lade sig udskifte ved stillingen 3-6. Det gik en anelse bedre for indskiftede Eli Marie Raasok, der blev noteret for to redninger i den efterfølgende periode, men ikke desto mindre var Silkeborg-Voel stadig bagud med tre mål efter et kvarters spil.

Fem minutter senere havde gæsterne øget forspringet til 9-14, og Stine Bonde tog igen plads mellem stængerne. Førstevalget kom bedre med, men i den modsatte ende var der alt for mange svipsere. De tekniske fejl stod i kø, og på et lille kvarter nåede indskiftede Julie Jensen at blive noteret for fire af slagsen.

De offensive kvaler var stærkt medvirkende til pausestillingen 11-18, og kampen var reelt afgjort efter de første 30 minutter.

Silkeborg-Voel spillede lige op med gæsterne i begyndelsen af anden halvleg, men Team Esbjerg var fortsat i fuld kontrol, og da Louise Ellebæk blev ramt af værternes første udvisning, bragte mestrene sig foran med 10 mål.

Kampen var tabt, og med 20 minutter tilbage på uret tog cheftræner Jakob Andreasen timeout. Hege Bakken Wahlquist fik et tiltrængt hvil på venstre fløj, og i fraværet af skadede Anna Lillesø fik Maja Munch Laursen spilletid på positionen.

Det store forspring gav mulighed for et opsigtsvækkende comeback hos gæsterne, der sendte Estavana Polman på banen et kvarter før tid. Den hollandske stjerne havde siddet ude med en korsbåndsskade i syv måneder, men kort efter indskiftningen lynede hun til 16-26.

Der var klasseforskel på de to hold, hvilket slutresultatet 22-37 også vidnede om. Silkeborg-Voel er dermed fortsat uden point på sidstepladsen i slutspilspuljen, hvor Herning-Ikast venter på udebane næste onsdag.