Stor politistyrke stoppede gaderæs i Thorning og Silkeborg

Peter A. Sørensen 

Midt og Vestjyllands Politi måtte lørdag aften lede færdslen uden om politistationen i Silkeborg, da unge bilister ville protestere over bøderegn

SILKEBORG En stille lørdag blev afløst af en stor politi-indsats, da ordensmagten lørdag aften fik melding om, at over 100 bilister kørte gaderace i Thorning nord for Silkeborg.

Midt- og Vestjyllands Politi havde i forvejen mange folk i Silkeborg-området på grund af en stor færdselsindsats, og de folk blev sendt til Thorning, hvor en stribe unge bilister fik bøder.

- Vi fik et tip om, at der blev kørt gaderæs i industrikvarteret, og da vi havde muligheden, sendte vi en stor styrke derop. Det endte med, at vi uddelte 46 sigtelser. 37 var overtrædelse af den generelle færdselslov, tre fik et klip i kørekortet, en bil blev sendt til syn. Derudover var der to hastighedssager, hvor én gav betinget frakendelse og den anden gav ubetinget frakendelse af førerretten. Derudover var der en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

- Endelig var der to bilister, der blev sigtet for at køre væddeløbskørsel. Med den nye bekendtgørelse om vanvidskørsel er der her mulighed for at give en skærpet straf, siger politikommissær Anders Olesen, der er vagthavende i weekenden.

De mange bøder betød, at de godt 100 bilister hurtigt forsvandt fra området, men politiet fandt ud af, at den store gruppe af unge bilister ville vise deres vrede mod ordensmagten ved at køre forbi politigården i Silkeborg og lave »larm i gaden«.

- De ville med røg og støj vise deres utilfredshed, men det fik vi forhindret ved at lave færdselsregulering i området og lede trafikken væk fra politigården, forklarer politikommissæren.

Efterfølgende forsøgte de unge bilister at forsamle sig både i Them og Silkeborg.

- Men fordi vi var så massivt til stede, fik de ikke mulighed for at køre gaderæs andre steder, siger Anders Olesen.