Birch sælger ejendomme for milliard-beløb til svensk koncern

Peter A. Sørensen 

Svenske Niam køber 782 boliger i blandt andet Silkeborg

SILKEBORG Ejendomsinvestoren Niam har købt mere end 70.000 kvadratmeter ejendomme af Birch Ejendomme i de fem jyske byer Aarhus, Silkeborg, Kolding, Randers og Fredericia.

Samlet er der tale 10 ejendomme med 646 rækkehuse og 136 lejligheder, svarende til 782 boliger.

- Det er en af vores største handler, siger René Birch.

Det oplyser Niam i en pressemeddelelse.

- Vi er glade for at udvide vores samarbejde med Birch Ejendomme, som fortsætter med at levere boliger i god kvalitet og som passer til efterspørgslen i markedet. Vi har en ambition om at bygge en større boligportefølje i Danmark bestående af nye boliger med en leje, som danskerne er i stand til at betale, og dette opkøb understøtter strategien. Niam lægger vægt på at der bygges bæredygtigt, og det understøttes ved at boligerne bliver DGNB-certificeret, siger Michael Berthelsen, der er landechef hos Niam.