SIF triumferede i topbraget og skabte eufori på Jysk Park

Mathias Hove Andersen 

Viborg smagte sin egen medicin mod SIF, der vandt topkampen og øgede afstanden til Esbjerg

FODBOLD Silkeborg IF tog et stort skridt mod Superligaen fredag aften, hvor holdet besejrede Viborg FF med 2-0 foran 2171 tilskuere, der endelig var tilbage på Jysk Park efter den langvarige coronanedlukning.

Det var første gang i sæsonen, at de grønne fra domkirkebyen måtte se sig slået i 1. division, og da Esbjerg samtidig tabte med 1-0 i Helsingør, har SIFerne alle muligheder for at sikre en af de to oprykningspladser i toppen af tabellen. Med seks kampe tilbage har cheftræner Kent Nielsens tropper syv point ned til vestjyderne på tredjepladsen, og afstanden til førende Viborg er nu bragt ned på fire point.

Indledningen var blottet for højdepunkter, men efter et lille kvarter tilspillede SIFerne sig kampens første chance ved et hjørnespark. I feltet fik Nicklas Helenius plads til at tage bolden ned med brystet, og angriberen forsøgte at løfte bolden ind i kassen, men på mållinjen fik den tidligere SIF-profil Davit Skhirtladze headet væk.

Det blev startskuddet på en god SIF-periode, og fem minutter senere var Mads Kaalund tæt på at åbne scoringen efter hurtigt pasningsspil fra Mark Brink og Magnus Mattsson. Mads Kaalund tog bolden med ind i feltet, men fik overbalance og nåede ikke at afslutte.

Viborg forsøgte sig primært med indlæg, men gæsternes tilnærmelser blev gang på gang afvist af veslpillende Joel Felix, der viste stor styrke i duelspillet ved siden af tilbagevendte Tobias Salquist.

Midtvejs i første halvleg forsøgte viborgensernes Younes Bakiz sig med et langskud, der blev afrettet og gik forbi SIF-målet. Ellers blev Patrik Gunnarsson ikke testet af sine tidligere holdkammerater, og keeperen var sikkerheden selv, når topholdet sendte høje bolde ind i SIF-feltet.

Dødbolde plejer at være Viborgs spidskompetence, men på Jysk Park var det SIF, der mestrede disciplinen. I det 33. minut blev Rasmus Carstensen tilkendt et frispark i højresiden, og Magnus Mattsson sendte en flad variant ind i feltet. Her sparkede den tidligere SIF-spiller Christian Sørensen forbi bolden, og den havnede i stedet ved en fri Nicolai Vallys, der gjorde det til 1-0.

Umiddelbart efter drev Magnus Mattsson gæk med Viborg-defensiven og spillede Stefán Teitur Thórdarson fri til skud, men fra en halvspids vinkel måtte islændingen se keeper Lucas Lund afvise med en parade.

På det efterfølgende hjørnespark fejlbedømte Viborg-målmanden et lumsk spark fra Magnus Mattsson, og bolden tog stolpen, inden den ramte Joel Felix i ryggen og dumpede over stregen til 2-0.

Mads Kaalund fik efterfølgende en gigantisk chance for at fuldende fem formidable minutter, da Nicolai Vallys kom først på et hjørnespark og headede bolden mod det lange hjørne. Mads Kaalund stod helt fri ved bagstolpen og kastede sig frem, men fra en halv meters afstand fik han dirigeret bolden over mål.

SIF åbnede anden halvleg med en god skudmulighed til Stefán Teitur Thórdarson, der ramte sidenettet, men i den efterfølgende periode var det gæsterne, der pressede på. Først med et kraftfuldt skud fra Frederik Brandhof - og efterfølgende med en dobbeltchance til Davit Skhirtladze og Justin Lonwijk, inden Lars Kramer headede en frisparksbold på ydersiden af stolpen.

Men værterne stod distancen, og i det 71. minut blev der jublet på tribunerne, da FC Helsingør bragte sig foran med 1-0 mod Esbjerg i den sideløbende kamp.

Viborg var mest på bolden i anden halvleg, hvor SIFerne stod dybere og lurede på omstillinger, hvilket kastede en friløber af sig til allersidst, som Nicklas Helenius dog formøblede.

Ikke desto mindre kunne jublen for alvor bryde løs, da slutfløjtet lød efter en stor fodboldaften med stående ovationer på Jysk Park.