Nyt stort MTB-løb til Silkeborg

DGI er gået sammen med Silkeborg Cycle Ring Motion om at arrangere løbet »MTB Tour Silkeborg«, som har ambitioner om at blive Danmarks største løb

SILKEBORG Til september får et nyt, stort mountainbike-løb premiere i Silkeborg.

Arrangørerne af løbet er teamet bag Danmarks største cykelvent, DGI Hærvejsløbet, i samarbejde med Silkeborg Cycle Ring Motion og Silkeborg Kommune.

- Vi glæder os meget til at skyde det første MTB Tour Silkeborg i gang søndag 5. september, og vi tror, at MTB-folket er klar til at komme ud og deltage i events igen efter en lang periode uden samlinger pga. corona, fortæller løbsleder for MTB Tour Silkeborg, René Vinter Olsen fra DGI Midtjylland.

Silkeborg Cycle Ring Motion er medarrangør af løbet, der de seneste mange år har arrangeret SilkeborgMTB, der på grund af corona desværre blev aflyst i 2020 og netop er blevet aflyst i 2021.

- Vi ser frem til at arbejde sammen med teamet bag DGI Hærvejsløbet om at skabe et nyt kæmpe MTB-løb, der forhåbentlig med tiden bliver Danmarks største løb. Vi kommer fortsat til at lave vores eget løb i marts fremover, men dette er en god mulighed for vores deltagere at køre et løb omkring Silkeborg i år, fortæller Søren Lerche fra Silkeborg Cycle Ring Motion.

Tre ruter
Til MTB Tour Silkeborg bliver der tre ruter at vælge mellem. En på 25 km, en på 50 km og en på 75 km.

Alle ruter starter i centrum af Silkeborg og kører derefter ud i naturen omkring Silkeborg. Her vil deltagerne opleve området på smukkeste vis, og oplevelsen er i højsædet for arrangørerne.

- Det handler ikke om at komme først. Vi håber, at deltagerne får tid til at kigge op og nyde den natur, de kører igennem. For der er ufattelig smukt i skovene omkring Silkeborg, og det kommer de forhåbentlig til at opleve og tage til sig. Og så kommer vi naturligvis også til at lave tre ruter, der viser, at området omkring Silkeborg er bakket, siger løbslederen.

Når løbet køres for første gang 5. september i år, vil der være et begrænset antal pladser til salg. Arrangørerne har fokus på at skabe en god oplevelse.

- Vi forventer, at der bliver 350 billetter til hver af de tre ruter. Så der bliver uden tvivl rift om dem. Vi tror, at MTB-folket higer efter at komme ud og deltage i events med andre efter den lange coronapause. Og i september bliver det forhåbentlig muligt at mødes så mange mennesker og have en sjov dag sammen, siger René Vinter Olsen .

Han understreger, at alle deltagere er sikret mod en eventuel coronaaflysning, hvis det skulle komme på tale.

- Så kan deltagerne enten vælge at få pengene retur eller flytte deres plads til 2022. For vi kommer til at køre igen i 2022 og hvert år derefter, siger René Vinter Olsen.