Nyt job: Bredsdorff bliver landstræner

Den afgående BSH-træner har fået fremtiden på plads og fortsætter sit parløb med Lars Møller

HÅNDBOLD Når Peter Bredsdorff-Larsen efter sæsonen stopper som cheftræner i Bjerringbro-Silkeborg, begynder han som landstræner for Færøernes herrelandshold.

Det meddeler Det Færøske Håndboldforbund på sin hjemmeside.

Han overtager tjansen på Færøerne fra Sonni Denis Vahlgreen, hvis kontrakt udløber.

Færøerne er ikke nogen stor håndboldnation på den internationale scene. I den igangværende EM-kvalifikation har landsholdet tabt alle sine hidtil fire kampe mod Rusland, Ukraine og Tjekkiet.

Peter Bredsdorff-Larsens tro væbner i Bjerringbro-Silkeborg, Lars Møller, følger med til Færøerne, og trænerduoen fortsætter altså deres samarbejde.

De to arbejdede sammen i seks år frem til sommeren 2020, hvor Lars Møller sagde farvel og tak til den midtjyske håndboldklub.

Lars Møller vendte dog hurtigt tilbage, og i indeværende sæson har han delt tjansen som assistenttræner med Leon Henriksen.

Allerede i november sidste år stod det klart, at Peter Bredsdorff-Larsen til sommer skal finde nye græsgange.

Bjerringbro-Silkeborg besluttede, at det var på tide med nyt blod på trænerposten. I februar offentliggjorde klubben, at Patrick Westerholm overtager tjansen.

I sin tid i det midtjyske har Peter Bredsdorff-Larsen vundet danmarksmesterskabet en enkelt gang. Det skete i 2016 - to år efter sin ansættelse.

/ritzau/