Silkeborg-Voel satte flot punktum på sæsonen

Mathias Hove Andersen 

Efter fem nederlag i træk lukkede decimerede Silkeborg-Voel slutspillet med en sejr i hovedstaden

HÅNDBOLD Trods et hav af skader formåede Silkeborg-Voel at sætte et flot punktum for sæsonen i hovedstaden, hvor København Håndbold måtte se sig slået med 26-29 i den sidste puljekamp i slutspillet.

Indledningen var præget af flere fejl fra begge mandskaber, og der var langt mellem scoringerne. Efter det første kvarter var stillingen 5-5, men via fuldtræffere fra Julie Jensen og Sofie Bæk Andersen fik gæsterne etableret kampens første tomålsføring.

I den efterfølgende periode fik værterne neutraliseret forspringet, og efter 23 minutter udlignede København Håndbold til 9-9. Det forhindrede dog ikke Silkeborg-Voel i at slå et nyt hul ved stillingen 12-14, men i første halvlegs sidste angreb fik hjemmeholdets Maria Lykkegaard reduceret til pausestillingen 13-14.

Gæsterne formåede dog at fastholde initiativet i begyndelsen af anden halvleg, hvor Sofie Bæk Andersen var toneangivende og øgede til 15-19. Men værterne var ikke koblet af, og på to minutter blev 16-20 forvandlet til 19-20.

Et lille kvarter før tid fik hjemmeholdet udlignet til 23-23, og cheftræner Jakob Andreasen reagerede prompte med en timeout. Spilstoppet havde den ønskede virkning, og med fire minutter tilbage på uret var Silkeborg-Voel på vej mod sejren ved stillingen 26-28.

I slutfasen fik værterne muligheden for at skabe fornyet spænding om udfaldet, men Eli Marie Raasok spillede en afgørende rolle i sin afskedkamp, og den kommende Randers-keeper snuppede et straffekast fra Louise Føns. I den anden ende kunne landsmanden og bofællen Eira Aune øge til slutresultatet 26-29 med sit 10. mål i opgøret, hvilket udløste titlen som topscorer.

Ingen af holdene havde muligheden for at gå videre fra puljen, men med sejren fik Silkeborg-Voel en tiltrængt succesoplevelse, og det runde nul blev fjernet i tabellen.