SIF nød godt af topholdets held

Mathias Hove Andersen 

Et selvmål blev udslagsgivende, da Silkeborg IF spillede sig tættere på Superligaen med en snæver udesejr i Fredericia

FODBOLD Kønt var det ikke, men Silkeborg IF tog endnu et skridt mod Superligaen søndag eftermiddag, hvor FC Fredericia måtte se sig slået med 0-1 foran 569 tilskuere på Monjasa Park.

Resultatet betyder, at SIFerne fortsat er syv point foran de nærmeste forfølgere fra Esbjerg, der gæster Jysk Park på torsdag. Der resterer fem spillerunder i 1. division, hvor de to øverste hold rykker op, og afstanden til førende Viborg er bragt ned på et enkelt point.

SIFerne var svage på bolden i indledningen, og gæsterne lavede flere uprovokerede pasningsfejl til stor frustration for cheftræner Kent Nielsen.

I det tredje minut fik værterne muligheden for at profitere af den svage SIF-start, da Christian Tue Jensen blev spillet fri i feltet, men Fredericia-profilen sparkede forbi bolden, og gæsterne slap med skrækken.

Fire minutter senere rørte SIF på sig for første gang, da Nicolai Vallys spillede Gustav Dahl fri til skud, men venstrebacken tordnede bolden over hjemmeholdets mål.

I det 12. minut fik Fredericia en stor mulighed for at åbne scoringen efter et skarpt indlæg fra Christian Tue Jensen. På kanten af det lille felt kom Leonel Montano først på bolden, men han headede forbi SIF-målet, og det skulle ikke blive sidste gang, at Fredericia-angriberen viste manglende præcision i hovedspillet.

Kampen bølgede frem og tilbage, og efter et kvarter tilkæmpede Magnus Mattsson sig et frispark i en central position ved Fredericia-feltet, men SIF-anføreren følte bolden over målet. Kort efter fik Nicklas Helenius en pæn skudmulighed, da værterne fumlede i opspillet, men afslutningen savnede kvalitet, og keeper Elias Olafsson blev ikke udfordret i buret.

I det 28. minut var heldet så med SIF, da gæsterne åbnede scoringen. Rasmus Carstensen tilkæmpede sig et frispark midt på hjemmeholdets banehalvdel, og da Magnus Mattsson sendte kuglen ind i feltet, udplacerede Leonel Montano sin egen keeper med et skævt hovedstød, der resulterede i et selvmål til 0-1.

Fem minutter senere Kent Nielsen tvunget til at skifte ud, da en svagt spillende Stefán Teitur Thórdarson blev afløst af Anders Klynge. Islændingen havde fået en bold i hovedet tidligere i opgøret og var ikke i stand til at fortsætte.

Kort efter blev gæsterne snydt for et straffespark, da Magnus Mattsson fik frit løb mod mål efter kvikt spil af Nicklas Helenius og Nicolai Vallys. SIF-kaptajnen nåede at prikke bolden forbi Elias Olafsson, inden Fredericia-keeperen kantede Magnus Mattsson og nedlagde ham. Kampens dommer, Patrick Stenzel Rasmussen, mente dog, at SIF-topscoreren filmede i situationen, og manden i gult kvitterede med et kort af samme farve.

SIFerne blev momentvis bedre på bolden, som kampen skred frem, og første halvlegs sidste chance tilfaldt Mads Kaalund, der vendte rundt i feltet og løsnede et skud, som Elias Olafson afviste med en fin parade.

Hjemmeholdet åbnede anden halvleg med en stor chance til Kristian Kirkegaard, der sled sig fri i feltet med et par gode træk, men Patrick Gunnarsson diskede op med en god redning. I forbindelse med det efterfølgende hjørnespark fik Samson Iyede dirigeret bolden i nettet, men målet blev korrekt annulleret for offside.

SIFerne svarede igen på et hjørnespark, hvor Fredericia var tæt på at score selvmål igen. Denne gang formåede Elias Olafsson dog at afværge et hovedstød fra egne rækker, da han med en flot redning viftede bolden op på overliggeren. Kort efter fik Fredericia-målmanden også en lang finger på et hovedstød fra Nicklas Helenius.

I det 64. minut fik hjemmeholdet en ny mulighed for at udligne, men Joel Felix viste forudseende forsvarsspil og forhindrede Samson Iyede i at bringe balance i regnskabet.

Set fra pressepladserne var det Fredericia, der ville mest, og det virkede ikke til, at SIFerne gik helhjertet efter endnu en scoring, som kunne lukke kampen. Gæsterne var tålmodige på bolden og satede på, at defensiven kunne stå distancen.

Seks minutter før tid var det dog ved at gå galt, da Samson Iyede blev spillet fri i feltet, men Patrick Gunnarsson agerede redningsmand med en flot fodparade.

I slutfasen blev Pelle Mattsson og Sebastian Jørgensen sendt på banen i stedet for Mark Brink og Mads Kaalund. Den unge SIF-duo nåede dog ikke at gøre det store væsen af sig, inden slutfløjtet lød.