Giv en mor på »mors dag«

SOS Børnebyerne har landsindsamling på mors dag på søndag - og starter med morgenkaffe i Lunden i Silkeborg for alle indsamlere

SILKEBORG »Giv en mor på mors dag«.

Sådan lyder overskriften på årets landsindsamling til fordel for SOS Børnebyerne, og i Silkeborg er man som altid parat til at gøre en indsats, så forældreløse børn verden over får en ny chance i en SOS-børneby.

I stedet for at ende som udsatte gadebørn.

SOS Børnebyerne Silkeborg Lokalgruppe opfordrer derfor så mange som muligt at tilmelde sig som indsamlere på søndag den 9. maj. Der er kaffe i Lunden klokken 9.30 for alle indsamlere. Her er der også mulighed for at vælge en rute for dem, som ikke i forvejen har tilmeldt sig på nettet. Efter indsamlingen serveres der endnu en kop kaffe i Lunden, hvor der er muligheder for tale lidt sammen om de oplevelser, man hver især har haft under indsamlingen.

Udsatte piger
I år er der fokus på en SOS-børneby i Jimma i Etiopien, hvor 155 forældreløse og udsatte børn får en familie, en tryg barndom og skolegang. Selvom det går fremad i Etiopien, er landet stadig blandt verdens fattigste. Især pigerne er udsatte for overgreb og udnyttelse. Mange får deres barndom ødelagt af alt for tidlige ægteskaber, graviditet og trafficking.

I en SOS-børneby får børnene en ny »mor«, nye »søskende« og et trygt hjem. I stedet for at ende som gadebørn får de en god uddannelse, som fører frem til et job.

- SOS Børnebyerne gør en indsats, så i hvert fald nogle af disse børn kan få et solidt grundlag for et godt liv, hvor de kan hjælpe til at opbygge deres land, understreger Michael Mulvany, medlem af SOS Børnebyerne Silkeborg Lokalgruppe.