Golfkursus for folk med kroniske lidelser

Motion og frisk luft er gavnligt for folk med helbredsproblemer

FUNDER Tollundgaard Golfklub tilbyder personer med en kronisk sygdom et gratis fire-ugers forløb. Formålet er, at flere får øjnene op for, hvordan den grønne sport kan gavne ens trivsel.

En masse frisk luft, nye bekendtskaber og gratis låneudstyr. Sådan lyder tilbuddet, der har første kursusdag onsdag den 12. maj kl. 13. Forløbet er f.eks. for mennesker med diabetes, hjerte-kar-sygdomme, gigt og kræft.

Med tiltaget bliver golfklubben en del af det landsdækkende projekt, som Dansk Golf Union og Diabetesforeningen har igangsat med støtte fra Friluftsrådet.

For at nå ud med budskabet til så mange som muligt samarbejder golfklubben med kommunens sundhedscenter og en række lokale patientforeninger. Det er dog ikke et krav, at man skal være medlem af en patientforening for at kunne deltage. Hvis man har lyst til at starte sammen med sin mand/kone/kæreste/ven, er denne også hjertelig velkommen.

Træneren på forløbet er Simon Wada Klaris, der er kendt for sin uformelle tilgang til undervisningen og evne til at tage udgangspunkt i den enkelte person. Samtidig er han et eksempel på, at golf er en sport, der kan dyrkes af alle - uanset ens fysik. I 2008 var Simon involveret i en alvorlig bilulykke, der efterlod ham i koma i 25 dage og lam i kroppen. Et langt genoptræningsforløb kombineret med en masse viljestyrke har gjort, at Simon er fast inventar på golfbanen, hvor han har gjort det til sin levevej at undervise andre, hvor træningen skal tilpasses nogle særlige behov.