Frivillige aflyser: Endnu en sommer uden handel og hygge i Salten

Mette Andersen 

Ikke uventet må det traditionsrige marked aflyses for andet år i træk

SALTEN Som ventet må også de frivillige bag Salten Marked kaste håndklædet i ringen og aflyse årets marked, der skulle have været afholdt 18. til 20. juni.

Forbuddet mod store forsamlinger betyder, at corona for andet år i træk spænder ben for markedet, hvis historie kan føres helt tilbage til det tidlige 1800-tal.

- Vi må max. samle 500 deltagere og skal overholde et arealkrav på fire kvadratmeter pr. deltager. Det kan ikke lade sig gøre, da folk på et marked jo går rundt mellem hinanden og vi gerne skulle have 30.000 mennesker igennem på sådan en weekend, siger Viktor Willumsen, der er formand for foreningen Salten Marked.

Forberedelserne til markedet var ellers i fuld gang.

- Vi fortsatte planlægningen, for det var vi nødt til, indtil vi kendte de nye retningslinjer. Derfor var alle tilladelser tæt på at være på plads, og vi havde stort set udsolgt af stadepladser. Der er brugt mange timer allerede på noget, der så ikke bliver til noget, konstaterer Viktor Willumsen.

Trods den nedslående besked om aflysningen er han fuld af fortrøstning, når det gælder fremtiden for det traditionsrige marked.

- Vi skal nok få stablet et marked på benene næste år. Vi har stadig penge at gøre godt med og har kontrakt med Herning Tivolipark og Abigaels Ridecenter, som driver festteltet og står for underholdningen, til og med 2024. Det eneste, jeg kan være lidt bekymret for, er hvor mange kræmmere, der overlever, når de nu for andet år i træk ikke kan komme ud og få solgt noget, siger formanden.

Lokalt er også Mausing Marked og Hauge Marked aflyst - det sidste for altid.