Brillebutik har vokseværk

Peter Bruvik-Hansen 

Louis Nielsen på Søndergade har netop solgt brille nummer 110.000 og gør klar til at udvide butikken

SILKEBORG Med 10.000 solgte par briller om året har Louis Nielsen på Søndergade for længst markeret sig som en af de store spillere på det lokale brille- og optikermarked.

Og selv om markedet deles med en god håndfuld kollegaer, der også sælger godt, er det den lokale udgave af Louis Nielsen, der har bedst tag i de lokale brillebrugere.

Hvorfor det forholder sig sådan, er indehaver Henrik Høj Thykjær, der driver butikken sammen med Joachim Schulz, ikke helt klar over.

I hvert fald går det lidt tid, inden han tøvende forsøger at komme med et bud.

Konceptet holder vand
- Det handler vel om, at vores koncept har vist sig at holde vand. At kunne tilbyde lave priser hver dag og hjælpe så mange som muligt med at få nye briller, siger Henrik Høj Thykjær, der i løbet af de sidste års tid har ansat yderligere tre medarbejdere til butikken på Søndergade.

- Og vi forventer at ansætte en medarbejder mere inden sommerferien, siger Henrik Høj Thykjær, der bemærker, at Louis Nielsen har halvdelen af markedet i postnummer 8600.

Men væksten kommer ikke af sig selv, og i disse dage gør Henrik Høj Thykjær og Joachim Schulz klar til at renovere butikken.

Det sker blandt andet med etablering af en midlertidig butik på Torvet 10, hvor håndværkerne har travlt med at gøre klar.

Midlertidig butik på Torvet
- Hvis man ikke forandrer sig, står man stille. Og nu gør vi nogle ting, så butikken på Søndergade også bliver større, siger Henrik Høj Thykjær.

Sammen med sin forretningspartner og personalet planlægger han også at udvide åbningstiderne, når den nyrenoverede butik åbner 3. juni.

Først skal den dog have den store renoveringstur, og fra tirsdag den 18. maj og frem til 3. juni er det derfor på Torvet 10, man skal finde Louis Nielsen.

- Vi etablerer en midlertidig butik, hvor der bliver to synsprøverum og alt det udstyr, vi normalt benytter for at udføre et sundhedstjek på øjnene. Og så vil vi naturligvis også få plads til alle vore stel, siger Henrik Høj Thykjær.