Sikker SIF-sejr i næstsidste hjemmekamp

Michael Helligsø 

18-årige Alexander Lind var involveret i de første tre mål i sejren over HB Køge

FODBOLD Trods fraværet af en håndfuld solide navne havde Silkeborg IF ingen problemer med at besejre HB Køge i lørdagens 1. divisionskamp på Jysk Park.

1569 tilskuere så nyoprykkerne vinde 4-1 over et sløvt udehold, der ikke var i nærheden af at true SIF og tabte for syvende gang i træk i oprykningsspillet.

To scoringer af Magnus Mattsson samt en hver af Alexander Lind og Anders Klynge sikrede de tre point, som betyder, at SIF overtager førstepladsen fra Viborg. Men holdet fra domkirkebyen kan dog generobre den senere lørdag med en sejr i Esbjerg.

To mål af topscorer
SIF tog med det samme kontrol over kampen, og der var kun spillet 11 minutter, da Stefán Teitur Thordárson ramte stolpen med et fint langskud med venstrebenet.

Efter et kvarer kom føringsmålet. Stefán Teitur Thordárson sparkede bolden op på Alexander Lind, der flot lagde den af til Magnus Mattsson, og så kunne topscoreren knastørt sparke SIF i front fra kanten af feltet.

Blot to minutter ragede den evigt pågående Alexander Lind bolden til sig og sendte den ind til en helt fri fri Mattsson, der nemt kunne score i tomt mål med sin 17. sæsontræffer.

I den første halve time så man intet til et tamt HB Køge-hold, men i det 34. minut reducerede William Madsen, der stod fri ved bagstolpen efter et hjørnespark.

HB Køge var kort efter nærgående igen, men halvlegens sidste muligheder tilfaldt værterne. Stefán Teitur Thordárson tog igen chancen med et fremragende langskud, der denne gang tog overliggeren, og riposten endte hos Magnus Mattsson, der skød snert forbi.

Debutant blev skiftet ind
Straks efter pausen kom Alexander Lind, der var en god substitut for småskadede Nicklas Helenius til en god chance efter et godt rush fremad banen. Kort efter var han ved at slippe igennem igen, men i stedet for at skyde valgte han en tværaflevering, der blev upræcis.

Efter en lille times spil lykkedes det så for Alexander Lind. Efter flotte SIF-kombinationer kom Rasmus Carstensen til et indlæg, som angriberen i samarbejde med en HB Køge-forsvarer fik styret i mål.

Umiddelbart efter blev den ellers velspillende angriber skiftet ud til fordel for Emil Holten, der spillede sin næstsidste hjemmekamp inden skiftet til Esbjerg. Samtidig blev Mads Kaalund og Sebastian Jørgensen taget ud, mens Pelle Mattsson og Anders Klynge kom ind.

Sidstnævnte ville også lege med, og midt i anden halvleg gjorde Anders Klynge det til 4-1 med et hårdt og præcist langskud fra kanten af feltet.

12 minutter før tid forlod topscorer Magnus Mattsson banen og Jeppe Gertsen banen til klapsavler. I stedet kom U19-spillerne Niclas Holm Pedersen og debutanten Alexander Busch på banen.

På det tidspunkt var kampen forlængst afgjort, og til sidst blev SIF-spillerne klappet fra banen efter endnu en hjemmesejr.

For SIF resterer der nu to kampe af sæsonen. En udekamp mod Helsingør og en hjemmekamp mod Fredericia.