Nu kan alle i Region Midt skrive sig op til en restvaccine

Regionen vil med tilbuddet undgå vaccinespild

SILKEBORG Nu kan alle borgere i Region Midtjylland, der endnu ikke har fået 1. stik mod covid-19, hver dag skrive sig op til en restvaccine.

Det sker for at sikre, at ingen vaccinedoser mod covid-19 går til spilde.

De ældste på listen for restvacciner kontaktes først.

- Med stadig flere vaccinerede vil vi gerne sikre, at vi aldrig kommer til at spilde en vaccine. Derfor åbner vi som noget nyt for, at borgere, der endnu ikke er inviteret til vaccination, kan skrive sig på ventelisten, oplyser regionsrådsformand Anders Kühnau (S), i en pressemeddelelse.

Eneste krav er, at du endnu ikke har fået første dosis vaccine. Og at du på dagen kan være fremme på vaccinationsstedet indenfor 30 minutter. Når og hvis vaccinestedet ringer og tilbyder dig en restvaccine.

Det er muligt at skrive sig op til en restvaccine flere steder. I uge 18 skrev ca. 15.560 borgere sig op. Det var dengang kun de borgere, som allerede var indkaldt, der havde den mulighed.

Der blev dog i den uge kun givet cirka 671 vacciner med hjælp fra ventelisten.

Restventelisterne er åbne for tilmelding hver dag i tidsrummet kl. 06.00 til 11.00.

Vaccinestederne sorterer alle tilmeldinger efter alder, så de ældste bliver kontaktet først. Alle tilmeldinger bliver slettet hver nat. Man skal derfor tilmelde sig på ny hver dag.

Tilmeldingssider findes på corona.rm.dk under vaccination. Herefter skal man gå ind under menu-punktet »Hvordan kan jeg melde mig til en rest-vaccine?«