Sen SIF-scoring sikrede point i målfest

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF får svært ved at nå førstepladsen i 1. division, men holdet er nu ubesejret i 17 kampe

FODBOLD Efter 16 kampe i træk uden nederlag i 1. division var det tæt på at gå galt for Silkeborg IF, men på en sen scoring af indskiftede Nicklas Røjkjær fik SIFerne 3-3 med fra fredagens udekamp mod FC Helsingør, der blev afviklet foran 478 tilskuere.

Da topholdet Viborg samtidig slog FC Fredericia med 3-0, er cheftræner Kent Nielsens tropper tre point efter duksene fra domkirkebyen inden sidste spillerunde i 1. division.

Værterne kom frem til en fornuftig hovedstødschance i indledningen og fik et endnu større tilbud i det ottende minut, hvor Tobias Salquist angiveligt tog bolden ned med armen foran eget felt. Frisparksforsøget prellede dog af i muren, og gæsterne slap med skrækken.

Få minutter senere kunne Anders Klynge, der fik chancen fra start på den offensive midtbane, have spillet Alexander Lind fri i feltet, men den sidste aflevering savnede præcision. Den unge SIF-angriber truede efterfølgende i feltet ad to omgange, men helt farligt blev det ikke.

Det gjorde det til gengæld, da Tobias Salquist brød bolden højt oppe på Helsingørs banehalvdel. SIF-stopperen spillede Magnus Mattsson fri i feltet, og anføreren udplacerede Kevin Stuhr Ellegaard i hjemmeholdets mål. Efterfølgende fejrede SIF-topscoreren målet foran de 15-20 medrejsende SIF-fans, der havde taget opstilling bag et hegn med frit udsyn over banen.

Føringen holdt dog ikke længe. I det 18. minut smed Rasmus Carstensen bolden væk i opspillet, og værterne slog kontra. Kort efter lå bolden i nettet, da en afrettet afslutning fra Liam Jordan snød reservekeeper Stan van Bladeren, der vogtede buret i skadede Patrik Gunnarssons fravær.

Første halvlegs dramatiske højdepunkt opstod efter små 25 minutter, hvor der opstod ballade i det område, hvor den lille gruppe SIF-fans befandt sig. Hvad der præcist skete, var umuligt at se fra pressepladserne, men efter tumulten var SIF-fansene væk, og tiltagende politisirener kunne høres i det fjerne.

Inde på kunstgræsset var der tale om en åben slagudveksling, og Alexander Lind nåede at sparke bolden i sidenettet, inden værterne brændte en tredobbelt skudmulighed, hvor Stan van Bladeren og Jeppe Gertsen på skift agerede redningsmand.

I det 32. minut fik SIF åbnet op for Helsingør-defensiven igen, og i feltet fik Alexander Lind dirigeret bolden i nettet til 1-2. Det skabte jubel blandt de føromtalte SIF-tilhængere, som igen havde indfundet sig ved hegnet.

Som halvlegen skred frem, satte gæsterne sig mere på opgøret. Det var derfor ikke helt retvisende, at hjemmeholdet fik udlignet til 2-2 i det 39. minut, hvor Liam Jordan blev dobbelt målscorer efter flot Helsingør-spil i SIF-feltet.

Gæsterne var tæt på at svare igen halvandet minut senere, da Alexander Lind tog sigte mod det lange hjørne, men angriberens afslutning prellede af på stolpen.

Fem minutter inde i anden halvleg fik SIF en stor kontramulighed. Alexander Lind vendte rundt og drev bolden frem, men han missede muligheden for at spille Magnus Mattsson helt fri. Afleveringen blev for lang, og den store mulighed løb ud i sandet. Et lignende scenarie udspillede sig efterfølgende, hvor Mads Kaalund dog kom frem til en pæn skudmulighed, som Helsingør-keeperen afviste.

Gæsterne kom også frem til en fin omstillingsmulighed, hvor indskiftede Elijah Just sendte bolden en meters penge forbi det lange hjørne.

Efter en lille times spil blev Sebastian Jørgensen, Pelle Mattsson og Nicolai Vallys sendt på banen i stedet for Anders Klynge, Mark Brink og Stefán Teitur Thórdarson.

SIF fik i perioder lagt et fint pres på værterne, men Helsingør viste kynisme i kontrafasen, og i det 64. minut blev Oliver Kjærgaard sendt af sted i venstresiden. Jeppe Gertsen kunne ikke følge med Helsingør-spilleren, der sendte bolden forbi Stan van Bladeren til 3-2.

Med 20 minutter tilbage blev Alexander Busch og Nicklas Røjkjær indskiftet i stedet for Jeppe Gertsen og Mads Kaalund. Det fik afgørende betydning, for i overtiden lykkedes det for Nicklas Røjkjær at få bolden over stregen til slutresultatet 3-3.

På onsdag spiller SIFerne sæsonens sidste kamp, når FC Fredericia gæster Jysk Park.