BSH smed sejren væk i første DM-semifinale

Michael Helligsø 

Trods to mand i overtal i de sidste to minutter måtte Bjerringbro-Silkeborg nøjes med uafgjort i udekampen mod TTH Holstebro

HåNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg er kun én sejr fra at spille sig i DM-finalen.

Men det samme er TTH Holstebro efter en dramatisk første semifinale, der foran 1200 tilskuere i en hvidklædt Gråkjær Arena endte 27-27.

Det resultat vil man dog være meget skuffede over i BSH-lejren.

Gæsterne førte stort set hele kampen og var fem minutter før tid foran med tre mål ved stillingen 23-26.

I slutfasen var BSH desuden to mand i overtal, men Nikolaj Øris måtte se kampens sidste skud blive pareret af den tidligere BSH-keeper Sebastian Frandsen.

Dermed endte det 27-27 til stor jubel for tilskuerne i hallen.

Profil måtte udgå
Hjemmeholdet fik ellers en skrækkelig start på kampen, da den målfarlige fløj Magnus Bramming allerede efter halvandet minut vred rundt på anklen og i tydelige smerter måtte humpe fra banen.

Uheldet så i den grad ud til at ryste TTH Holstebro. Efterfølgende brændte hjemmeholdets spillere på stribe på en suveræn BSH-keeper Johan Sjöstrand, der med seks store redninger i de første ni minutter sørgede for, at udeholdet kom på 1-4.

Efter 18 minutters spil udbyggede Jacob Lassen med sit andet mål på straffekast føringen til 3-9, og da var det svært at se, hvordan vestjyderne skulle komme tilbage i kampen.

Men TTH har en stor profil i Kay Smits. Med et par fine scoringer forkortede den hollandske bagspiller afstanden til 6-10, og fem minutter før pausen var BSH-forspringet skrumpet til 9-12.

Kort udgik endnu en spiller dog for hjemmeholdet, da stregen Mathias Porsholdt slog sin skulder i en duel, og i det hele taget virkede marginalerne til at gå udeholdets vej.

Halvandet minut før pausen var BSH meget tæt på passivt spil, og et skud fra Mads K. Andersen trillede med hjælp fra Sebastian Frandsen i TTH-målet over stregen til 10-14.

Det var også stillingen efter første halvleg.

To røde kort
Kort efter pausen reducerede TTH til 13-15, men en helt fænomenal underhåndsscoring af Sebastian Skube bremsede værternes comeback, og med 20 minutter igen af kampen var BSH komfortabelt i front ved stillingen 14-19.

Men TTH Holstebro havde ikke i sinde at give op og var anført af kampens store spiller, Kay Smits, et kvarter før tid tæt på at få kontakt ved 19-21.

BSH bevarede dog fatningen og lod ikke gæsterne komme helt tæt på. På et af flere lange, velgennemførte angreb scorede Jacob Lassen med seks minutter igen til 23-26.

Kort efter fik Klaus Thomsen rødt kort efter sin tredje udvisning, men en vigtig redning af Johan Sjöstrand bragte efterfølgende BSH tæt på sejren.

To minutter før tid reducerede Aaron Mensing dog til 25-26, og så blev det for alvor dramatisk.

Samme Mensing fik rørt kort for at skubbe René Toft Hansen omkuld, men da William Bogojevic kort efter smed bolden væk, udlignede Jorn Smits med et minut og 20 sekunder igen til 26-26.

Sebastian Skube bragte BSH på 26-27 samtidig med, at Jonas Porup fik en udvisning, men selv med to mand i undertal fik Kay Smits med sit 12. mål udlignet til 27-27 med 25 sekunder igen.

BSH fik en sidste chance for at afgøre kampen, men Nikolaj Øris brændte på Sebastian Frandsen, og dermed endte kampen 27-27.