Forstærkning: SIF henter svensk-armener til forsvaret

Michael Helligsø 

Den 30-årige forsvarsspiller André Calisir med fortid i IFK Göteborg skifter til Silkeborg IF på en fri transfer

FODBOLD Kort efter onsdagens sejr over FC Fredericia kunne Silkeborg IF præsentere en forstærkning til bagkæden.

Klubben har hentet den 30-årige centrale forsvarsspiller André Calisir, der kommer til klubben på en fri transfer. Han har skrevet under på en to et halvt år lang kontrakt med SIF.

- Silkeborgs spillestil tiltaler mig. Det hurtige kombinationsspil langs jorden og at være i boldbesiddelse er en måde at spille fodbold på, der passer mig godt.

- Min familie og jeg havde desuden et ønske om at vende tilbage til Skandinavien, så jeg er glad for, at det blev Silkeborg, siger André Calisir.

Den 187 centimeter høje forsvarer har svensk-armensk baggrund og har erfaring fra den bedste svenske liga, Allsvenskan, hos både IFK Göteborg og Djurgården. Han har desuden fortid i Jönköpings IF i den næstbedste række.

I det seneste halve år har André Calisir spillet i den græske Super League-klub Apollon Smyrnis.

- Jeg kommer med gode erfaringer fra både det halve år i Athen og før det halvandet år i IFK Göteborg, og nu glæder jeg mig til at spille i den danske Superliga, der vel i niveau minder om Allsvenskan. Jeg kan godt lide spillestilen med højt pres og hurtigt kombinationsspil, siger André Calisir.

15 landskampe for Armenien
Han er født og opvokset i Stockholm og har både svensk og armensk pas. Den rutinerede stopper har spillet 15 landskampe for Armenien.

André Calisir rykker til Silkeborg med sin familie, der består af hustru og to små børn.

SIF-sportschef Jesper Stüker har været på jagt efter erfaring til den bageste kæde, og han er glad for, at det nu er lykkedes.

- André Calisir passer godt ind i den fodboldmæssige filosofi, vi står for. Han er hurtig, pasningssikker og har international erfaring, så i en situation, hvor vi siger farvel til Jeppe Gertsen og Anders Hagelskjær har det været højt prioriteret at tilføre en spiller, der styrker os forsvarsmæssigt og kommer med høj kvalitet. Det har vi fået i André Calisir, siger Jesper Stüker.