SIF satte punktum med ny sejr på Jysk Park

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF sluttede på andenpladsen i 1. division efter en vild stime på 18 kampe uden nederlag

FODBOLD 1679 tilskuere havde fundet vej til Jysk Park onsdag aften, hvor SIF fejrede oprykningen til Superligaen med en 2-1-sejr over FC Fredericia i sæsonens sidste kamp.

En vild stime på 18 kampe i træk uden nederlag rakte til en andenplads. Viborg, der slog HB Køge med 4-0, vandt 1. division med tre point ned til SIF, mens Esbjerg på tredjepladsen var yderligere 14 point efter.

Oprykningsfesten blev allerede skudt i gang efter halvandet minut, hvor Nicklas Røjkjær satte gang i et angreb fra en uvant startplads på højre back. Han overlod bolden til Anders Klynge, som fandt Magnus Mattsson ved feltet med en præcis pasning. SIF-topscoreren snød sin direkte oppasser med et hurtigt træk og sendte sit 19. sæsonmål i kassen uden chance for Alexander Nybo i Fredericia-målet.

Efterfølgende kom SIF frem til et par pæne muligheder, men en flad afslutning fra Sebastian Jørgensen gik snert forbi den ene stolpe, inden Alexander Lind mistimede en afslutning centralt i feltet efter en perfekt tværaflevering fra Gustav Dahl.

Gæsterne kom frem til et enkelt nærgående forsøg, da reservekeeper Stan van Bladeren kastede bolden direkte ud til Samson Ieyede, men Fredericia-profilen kunne ikke udnytte den store foræring.

Ellers havde Tobias Salquist og unge Alexander Busch, der fik chancen fra start i det centrale forsvar, en nogenlunde rolig første halvleg. Førstnævnte formåede at true på et hovedstødsforsøg i den modsatte ende, hvor Nicolai Vallys og Sebastian Jørgensen også forsøgte at fordoble føringen.

Fredericia kom frem til én stor chance i første halvleg. Det skete i det 32. minut efter et hjørnespark, hvor en nedfaldsbold landede foran Tobias Anker på kanten af det lille felt. Den store Fredericia-stopper sendte dog bolden langt over SIF-målet.

10 minutter senere blev det i stedet 2-0, da Magnus Mattsson overlod bolden til Nicolai Vallys, der roligt førte den ind i feltet, inden han kanonerede den op i nettaget med venstreskøjten.

SIF åbnede anden halvleg med et fint pres på Fredericia-feltet, men det kastede ikke yderligere af sig, og som anden halvleg skred frem, faldt tempoet.

I det 65. minut blev SIFerne fanget i ubalance, og med en flot afslutning, der kyssede den ene stang, fik gæsternes Kristian Kirkegaard reduceret til 2-1.

Et lille kvarter før tid var SIF tæt på 3-1, da et velplaceret langskud fra Sebastian Jørgensen blev krøllet forbi krogen.

I løbet af anden halvleg gav cheftræner Kent Nielsen spilletid til Rasmus Carstensen, Emil Holten, Mads Kaalund, Anders Hagelskjær og Anders Sønderby. Sidstnævnte nåede således akkurat at få debut inden sommerens kontraktudløb, hvor han forlader SIF.

Der blev ikke scoret yderligere i opgøret, og mens et stort festfyrværkeri prydede himlen, kunne SIF-spillerne lade sig hylde for den stensikre oprykning til landets bedste række.

Superligaen indledes midt i juli, og kampprogrammet ventes offentliggjort på tirsdag.