Jubel i Jysk Arena: Sikker sejr sender BSH i DM-finalerne

Mathias Hove Andersen 

Bjerringbro-Silkeborg skal spille om guld efter en overbevisende sejr over TTH Holstebro i den anden DM-semifinale

HÅNDBOLD Tilskuerne vendte tilbage til Jysk Arena på det helt rigtige tidspunkt, og torsdagens semifinale fik det ønskede udfald for hjemmepublikummet, der så Bjerringbro-Silkeborg booke billet til årets DM-finaler med en flot 30-25-sejr over TTH Holstebro.

Det første opgør i Gråkjær Arena endte uafgjort, og en eventuel vinder af torsdagens returopgør ville således sikre adgang til finalerne. Den ære tilfaldt BSH, som leverede en overbevisende præstation, som blev hjulpet godt på vej af keeper Johan Sjöstrand, der stod med en redningsprocent på 39.

Finalemodstanderen bliver enten Aalborg eller GOG, der mødes i Gigantium senere på aftenen. Nordjyderne vandt det første opgør og ligner p.t. det bedste bud på den anden finaledeltager.

I indledningen havde værterne svært ved at få bolden forbi Sebastian Frandsen i TTH-målet, men efter godt tre minutters spil lykkedes det for Sebastian Skube, der udlignede til 1-1 med underhånden.

I den modsatte ende meldte Johan Sjöstrand sig også ind med et par redninger, og i offensiven gjorde Sebastian Skube ondt på gæsterne, da han ved et hændeligt uheld ramte Aaron Mensing over næsen i forbindelse med et gennembrud. TTH-profilen fik en blodtud og måtte behandles på bænken.

Spillet blev stoppet i et par minutter, da en gulvreklame rev sig løs, men Johan Sjöstrand bevarede fokus, og efter endnu en stor redning kunne Aksel Horgen løbe kontra og sende BSH i front for første gang, da han gjorde det til 4-3 efter 10 minutters spil.

Efterfølgende meldte Aaron Mensing sig klar, men han var lidt for ivrig for at komme tilbage på banen og blev straffet med en udvisning, fordi hans entre medførte, at TTH havde for mange spillere på banen. BSHerne udnyttede overtallet, da Mads Ø. Nielsen spillede August Pedersen fri til scoring fra fløjen.

Den helt store spiller fra den første semifinale, Kay Smits, blev efterfølgende læst af Johan Sjöstand, der samlede benene på et straffekast, og efter et lille kvarter kunne August Pedersen øge føringen til 6-3 efter flot forarbejde fra Sebastian Skube.

Et par gange lykkedes det BSH at bringe sig foran med fire, men hjemmeholdet savnede dommertække og fik nogle tvivlsomme kendelser imod sig. TTH nærmede sig igen, og efter en fejl i syv mod seks-spillet kunne gæsternes Magnus Bramming reducere til 11-10 i tomt mål.

TTH fik også udlignet til 12-12, mens August Pedersen og Mads Kjeldgaard på skift svigtede i angrebet, og i første halvlegs sidste angreb scorede Odinn Rikhardsson i stedet til pausestillingen 12-13.

Bjerringbro-Silkeborg kom stærkt ud til anden halvleg, og anført af Jacob Lassen bragte værterne sig foran med 15-13. TTH kom dog igen tilbage på 15-15, mens BSHerne følte sig bortdømt af dommerne.

Efter små 40 minutters spil sendte Nikolaj Øris hjemmeholdet på 19-18 med et brag af en underhånd, og i det næste angreb øgede William Bogojevic forspringet til to mål med en kraftfuld afslutning,

TTH tog timeout og gik over til at spille syv mod seks, men det forhindrede ikke BSH i at øge til 22-19 efter en glimrende forsvarsaktion af Nikolaj Øris, der trak en angrebsfejl på Aaron Mensing, hvorefter brandvarme Jacob Lassen lynede for syvende gang.

Føringen kom op 24-20 med 12 minutter tilbage på uret, og fire minutter senere fremtvang René Toft Hansen endnu en TTH-timeout, da han scorede til 26-21 fra en helt blank position på stregen.

BSH rystede ikke på hånden, og Johan Sjöstrand fortsatte med at sprudle i målet, mens Nikolaj Øris og Sebastian Skube førte an i offensiven. Da slutsignalet lød, stod der 30-25 på tavlen, og så kunne jublen for alvor bryde løs i Jysk Arena.