Officielt: Stor profil i Silkeborg-Voel stopper karrieren

Michael Helligsø 

32-årige Jane Schumacher har besluttet sig for at indstille karrieren

HåNDBOLD Efter et par skadesplagede sæsoner har 32-årige Jane Schumacher besluttet sig for at stoppe håndboldkarrieren.

Det meddeler Silkeborg-Voel mandag formiddag.

- Det har været en lang proces at komme frem til, at det nu skal være slut som håndboldspiller, og hvad jeg nu skal i mit liv, siger Jane Schumacher, der dog samtidig understreger, at det ikke skal fremstå alt for trist.

- For jeg er så taknemmelig for den karriere, jeg har haft som håndboldspiller, siger hun.

Hendes store håndboldhjerte og hjerne vil fortsat gerne spille håndbold, men det er kroppen, som har bestemt noget andet.

Det er en diskusprolaps, der er årsagen til, at den tidligere landsholdsspiller må stoppe. Hun har ikke spillet kamp siden november sidste år.

Cheftræner Jakob Andreasen i Silkeborg-Voel er ikke i tvivl om, at det er en unik spiller, der nu takker af.

- Jane er en anførertyper, der binder tingene sammen. Hun er en af den slags spillere, der får to plus to til at give fem. Hun er drevet af at få et team til at fungere og hænge sammen. For at opnå det er hun villig til at tilsidesætte sig selv, siger Jakob Andreasen.

Han er meget imponeret over Jane Schumachers tilgang til håndboldsporten.

- Aldrig har jeg mødt en spiller, der er så glad for spillet. Hun kommer først og går sidst til træning. Det er synd, at kroppen har bestemt for hende, at det slutter nu. Janes engagement har smittet af på trænere, ledere og alle i klubben. Det siger noget om, hvor stor en profil hun har været. Hun har aldrig været for stor til at hjælpe de unge spillere, der kom ind på holdet”, siger Jakob Andreasen.