Byrådet godkender ny direktør i Silkeborg Kommune

Peter Sinding Poulsen bliver ny koncerndirektør. Han afløser Hanne Ahrens, som går på pension

SILKEBORG Byrådet har godkendt ansættelsen af Peter Sinding Poulsen som ny koncerndirektør.

Peter Sinding Poulsen kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Horsens Kommune, og har desuden ledererfaring fra både Aarhus, Skanderborg og Horsens kommuner.

Han afløser Hanne Ahrens, som går på pension.

Dermed skal Peter Sinding Poulsen fremover indgå i direktionen sammen med Lauge Clemmensen samt Lone Lyrskov, der er øverst ansvarlig som kommunaldirektør.

Peter Sinding Poulsen er uddannet cand.scient.pol fra Aarhus Universitet og har en Master i Offentlig Ledelse (FMOL).

De seneste fire år har Peter Sinding Poulsen været kommunaldirektør i Horsens Kommune, og før det var han i fem år direktør med ansvar for uddannelses- og arbejdsmarkedsområdet.

Siden 2008 har han arbejdet som fagchef og direktør i både Skanderborg og Horsens kommuner, og han har haft det ledelsesmæssige ansvar for stort set alle dele af en kommunes velfærdsområder, herunder også for beskæftigelsesområdet og kultur- og fritidsområdet.

- Vi får en stærk koncerndirektør, der har en stor og bred erfaring med drift og udvikling i en kommune. Jeg glæder mig til at byde Peter Sinding Poulsen hjertelig velkommen i Silkeborg Kommune, siger kommunaldirektør Lone Lyrskov.

Kender Silkeborg
Peter Sinding Poulsen bliver sekretær for de politiske udvalg Børne- og Ungeudvalget, Kultur- Fritids- og Idrætsudvalget, Arbejdsmarkedsudvalget og Nærdemokratiudvalget, og han får direktøransvaret for Børne- og Familieafdelingen, Skoleafdelingen, Kultur- og Borgerserviceafdelingen og Beskæftigelsesafdelingen.

- Jeg har boet det meste af mit liv i Søhøjlandet, gik på Silkeborg Gymnasium og har været engageret i Silkeborg Orienteringsklub gennem 30 år. Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af det hold, der arbejder med at udvikle velfærden til gavn for Silkeborg Kommunes borgere, med at skabe fortsat udvikling og vækst i kommunen og med satsningen på Silkeborg som Danmarks Outdoor Hovedstad, siger Peter Sinding Poulsen.

- Jeg har arbejdet ni år i Horsens Kommune, så det er tid til et skifte. Jeg ser meget frem til at blive en del Silkeborg Kommunes koncernledelsesmodel, og kunne bidrage til den fantastiske udvikling kommunen gennemgår i disse år.

Peter Sinding Poulsen er 47 år, bor i Ry og har to voksne børn.

Til sommer flytter han til Aarhus, hvor han har købt hus med sin kæreste. I fritiden dyrker han friluftslivet i form af vandreture, mountainbike, landevejscykling og orienteringsløb.