SIF scorer højt på talentudvikling

Mathias Hove Andersen 

Dansk Boldspil-Union (DBU) har netop fornyet Silkeborg IFs licens til de landsdækkende ligaer

FODBOLD SIF er fortsat blandt de bedste klubber i Danmark til talentudvikling

DBU har netop offentliggjort til-delingen af licenser i talentrækkerne for den kommende sæson, og her har SIF ligesom i de to seneste år opnået 3,5 stjerner.

Dermed er klubben fortsat blandt de førende i Danmark på talentudvikling, og klubbens elitehold i U19-, U17- og U15-rækkerne er sikret en plads i de landsdækkende ligaer i den kommende sæson.

DBU indførte for to år siden et mere detaljeret bedømmelses- system, der har gjort det lettere for klubberne at se, hvilke parametre de er gode på, og hvor der er plads til forbedring.

SIF er placeret som nummer otte i Danmark, hvilket er en enkelt plads bedre end i fjor.

Sportschef Jesper Stüker lægger ikke skjul på, at klubben stiler højere, og SIF har taget skridt for at få en bedre score ved næste vurdering.

- Vi er tilfredse med fortsat at være en del af det fine selskab i dansk talentudvikling, hvor vi har forbedret os siden sidste tildeling.

- Vurderingen baserer sig på en auditering tilbage i august 2020, og vi har siden investeret yderligere i vort talentsetup med henblik på næste sæson. Blandt andet har vi sikret, at vi fremadrettet har en talentchef på fuld tid (P.C. Hansen, red.), flere ressourcer på det fysiske område, og at vi får en halvtidsansat scouting- og rekrutteringsansvarlig.

- Det har vi gjort for at skabe et endnu bedre talentmiljø, men også for strategisk at opnå fire stjerner og være »sikret« en plads i toppen af dansk talentudvikling et godt stykke ud i fremtiden, lyder det fra Jesper Stüker.

Højeste score er fem stjerner. Det har FC Nordsjælland og FCK opnået, mens FC Midtjylland og Brøndby har fået 4,5 stjerner.