Kort udfald kostede dyrt for BSH i første finale

Mathias Hove Andersen 

En tung åbning på anden halvleg blev straffet hårdt, da Bjerringbro-Silkeborg tabte det første guldslag i Aalborg

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg måtte onsdag aften se sig slået med 37-34 af Aalborg Håndbold i den første DM-finale, der blev afviklet foran 2700 tilskuere i Gigantium i den nordjyske hovedstad.

BSH er således tvunget til at vinde tirsdagens returopgør i Jysk Arena for at fremtvinge en tredje og afgørende finalekamp i Aalborg.

På trods af coronarestriktionerne og den reducerede tilskuerkapacitet var kulissen en finale værdig. Aalborg-spillerne blev således budt velkommen af en imponerende flagtifo, der blev suppleret med konfetti i hjemmeholdets rødhvide farver, og det medlevende hjemmepublikum fik arenaen til at koge fra første fløjt.

Rammerne virkede dog på ingen måde hæmmende for gæsterne, der åbnede kampen med en scoring fra William Bogojevic, og efter otte minutters spil øgede Sebastian Skube til 3-5 med sin anden fuldtræffer i opgøret.

I det efterfølgende angreb gik BSH-playmakeren i gulvet efter et sammenstød med Henrik Møllgaard, og tilskuerne så sig straks sure på Sebastian Skube, der blev udsat for systematiske buhråb. Som så mange gange før svarede den slovenske strateg igen med et gennembrud, hvor han tiltvang sig et straffekast, som Jacob Lassen omsatte til scoring.

På trods af en udvisning til René Toft Hansen fastholdt gæsterne føringen, og efter 13 minutter tegnede det lyst for BSH ved stillingen 6-8. Men defensiven blev svækket, da Klaus Thomsen kort efter kom til skade med det ene knæ i en forsvarsaktion, og efter et lille kvarter humpede han i omklædningsrummet med det, der lignede en ledbåndsskade.

Gæsterne havde relativt nemt ved at komme til store chancer, men da Jacob Lassen brændte et helt frit skud på Mikael Aggefors, kunne Nikolaj Læsø udligne til 10-10 med et knaldhårdt skud.

Gæsterne reagerede prompte med scoringer fra Aksel Horgen og Alexander Lynggaard, men trods stillingen 10-12 gav det bange anelser, da René Toft Hansen blev udvist for anden gang i opgøret.

De svækkede BSHere blev tvunget ud i alternative forsvarsopstillinger, hvor Jesper Nøddesbo eksempelvis fik mere spilletid end vanligt, og med godt fem minutter tilbage af første halvleg bragte aalborgenserne sig i front for første gang, da Lukas Sandell gjorde det til 14-13.

Efter BSH havde fået kampens tre første udvisninger, blev værternes René Antonsen sendt en tur i skammekrogen. Det udnyttede Mads Ø. Nielsen, der kom ind og scorede til 15-16 i overtal. Selvom indskiftede Kasper Larsen nåede at byde ind med et par gode redninger i BSH-målet, og Aksel Horgen fortsatte med at være skarp fra fløjen, var stillingen 17-17 ved pausen.

Bjerringbro-Silkeborg virkede ikke helt klar fra anden halvlegs start, og hjemmeholdet øgede hurtigt til 19-17. Efter afbrændere fra William Bogojevic og August Pedersen kunne fløjen Mark Strandgaard bringe forspringet op på 23-19. Hullet var pludselig slået, og nu var det op ad bakke for BSH.

Gæsterne havde tiltagende problemer med at score på Mikael Aggefors i Aalborg-målet, og ni minutter inde i anden halvleg så BSH-træner Peter Bredsdorff-Larsen sig nødsaget til at tage timeout ved stillingen 27-21.

- God tur hjem, lød et kækt tilråb fra tribunerne, men gæsterne forsøgte at tage kampen op, og efter et par sjældne redninger fra Johan Sjöstrand, der igen havde afløst Kasper Larsen i målet, kunne William Bogojevic reducere til 28-24.

Efter at have været fraværende i offensiven meldte Nikolaj Øris sig endelig ind med en reducering til 31-28, da der resterede små 11 minutter.

Men nærmere kom gæsterne ikke, og selvom BSHerne kortvarigt satsede ved at spille syv mod seks, kunne jublen bryde løs i Gigantium, da slutsignalet lød ved stillingen 37-34.