Odderne i Aqua har fået unger

Christian Kloch Larsen 

Liv og Lennie er blevet forældre, og det er første gang i 12 år, at dyreparken har odderunger

SILKEBORG Der er stor glæde i Aqua Akvarium og Dyrepark, efter odderparret Lennie og Liv har fået to unger. Den ene unge blev født torsdag aften og fredag morgen kunne dyrepasser Morten Vissing med glæde konstatere, at der lå endnu en lille nyfødt unge i redekassen ved odderanlægget.

- Det er en stor og glædelig nyhed, for det er første gang i 12 år, at vi får odderunger, fortæller han.

Lennie kom til Aqua i Silkeborg sidste år fra Tyskland, efter dyreparkens gamle hanodder Hubert var død i en alder af 14 år.

- Hubert havde kun en sten i pungen og var steril, og det er forklaringen på, at det er så mange år siden, vi sidst har fået unger, siger Morten Vissing.

Tyske Lennie har til gengæld leveret varen.

- Både Liv og Lennie er født som vilde oddere og det er interessant i forhold til deres arvemasse. Derfor vil der givetvis være stor interesse for ungerne til avl rundt om i Europa, den dag de skal væk herfra, siger Morten Vissing.

Indtil videre kan gæsterne i Aqua se de to nyfødte unger via en monitor og et kamera i redekassen.

- Først om seks til otte uger vil Liv begynde at tage ungerne med ud i det fri, og i 12-ugers alderen er de klar til at komme ud at svømme, siger han.

Det er anden gang inden for få uger, at der er nyfødte dyreunger i parken. For to unger siden kunne Aqua nemlig fortæller, at der var født tre bæverunger. Også det var lidt af en sensation i Aqua, da det dermed for første gang var lykkedes at få den europæiske bæver til at yngle i fangenskab i Danmark.