Boligpriserne fortsætter op – er steget 13 måneder i træk

I maj var huspriserne i snit 15,7 procent højere end for 12 måneden siden. I Silkeborg er den gennemsnitlige kvadratmeter pris steget til over 16.000 kroner

SILKEBORG Boligmarkedet har buldret frem under corona, og udviklingen fortsatte i maj.

Her steg priserne for villaer og rækkehuse for 13. måned i træk, så de nu i snit er 15,7 procent højere end for et år siden.

I Silkeborg Kommune er stigningen på 14,3 procent, og med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 16.258 er priserne i Silkeborg næsten lige så høje som i for sekmepåel Odense.

Det viser tal fra Boligsiden, der er ejet af langt de fleste danske ejendomsmæglere.

Kigges der på prisudviklingen på ejerlejligheder og sommerhuse, er de steget endnu mere. De er steget henholdsvis 17,9 og 26,4 procent i pris.

- Normalt plejer første kvartal at være en lille smule sløvt, mens der i andet kvartal plejer at være en stor handelsaktivitet. I år har det været modsat.

- Vi har haft et usædvanligt første kvartal med en virkelig høj boligaktivitet. Til gengæld ser det ud til, at den falder en smule i andet kvartal, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.

Udviklingen er set i tæt på hele Danmark. Priserne er steget med et tocifret procentsats for alle tre boligtyper i alle landets fem regioner.

Den eneste undtagelse er huspriserne i Nordjylland, der er steget med otte procent i snit de seneste 12 måneder.

Trods de høje priser strømmer unge førstegangskøbere ud på markedet. I Silkeborg Kommune er antallet af førstegangskøbere under 30 år steget med 34 procent fra 2019 til 2020. De unge købere har med andre ord fået større appetit på at købe bolig og udgjorde sidste år en andel på 32 procent af alle boligsalg i kommunen.

- De unge købere har bestemt ikke holdt sig tilbage. Det seneste år har der været en stor tilgang af førstegangskøbere, så de højere boligpriser har ikke forhindret de unge i at træde ind på boligmarkedet og realisere drømmen om en ejerbolig,” siger Simon Freund Jensen, der er indehaver af danbolig Silkeborg.