Glæde i lokal gårdbutik: Nomineret til fødevarepris

Mette Andersen 

Skovgaard mellem Them og Gjessø er blandt kandidaterne, når Landbrug & Fødevarer senere i år uddeler årets fødevarepriser

THEM Skovgaard Gårdbutik mellem Them og Gjessø er kommet i fint selskab.

Butikken er nomineret til Fødevareprisen 2021 i kategorien »privatslagter«.

Det er erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, der hvert år uddeler Fødevarepriserne til de dygtigste fagfolk i madverdenen.

Priserne uddeles i fem kategorier: Slagterprisen, Mejeriprisen, Frugt- og grøntprisen, Kantineprisen og Køkkenprisen.

Skovaard, der drives af Joan Tarbensen, er nomineret til Slagterprisen sammen med to større slagtermestre fra Rødovre og Kalundborg.

- Det er helt fantastisk, at nogen har fået øje på os helt herude på Herrens Mark, siger en glad og overrasket Joan Tarbensen.

I gårdbutikken på Horsbjergvej sælger hun kød fra Skovgaards egne frilandsgrise og kødkvæg samt lam fra en lokal landmand og fjerkræ fra Gråsten. Der er syv medarbejdere i butikken.

Landbrug & Fødevarer ønsker med priserne at anerkende køkkener, kantiner, dagligvarebutikker og privatslagtere, der sætter en ære i at udføre godt madhåndværk og som har et sortiment, der både udfordrer og er tilpasset målgruppen. De nominerede er kandidater, der ifølge Landbrug & Fødevarer går lige den berømte ekstra mil i de gode fødevarers tjeneste.

I nomineringen af Skovgaard Gårdbutik er blandt andet lagt vægt på butikkens fokus på bæredygtighed og innovation. Gårdbutikken bliver bedømt som »imponerende flot og stor« og kategoriseret som en »oplevelsesbutik«, hvor man på markerne lige udenfor bogstaveligt talt kan hilse på køer og grise. Også en høj slagterfaglighed med gammeldags krogmodning og kvalitet er nævnt som årsag til nomineringen.

Fødevarepriserne bliver uddelt ved et arrangement på Hindsgavl Slot ved Middelfart 28. september. Inden da kommer en jury på uanmeldt på besøg hos de nominerede, ligesom en såkaldt »mystery shopper« kommer uanmeldt og handler for at opleve butikken set fra kundens perspektiv.