Tænder lys for kræftramte

Susanne Niskanen 

Kampen mod kræft får ikke lov til at stå i skyggen af corona. Stafet for Livet tænder lørdag lys i Lunden

SILKEBORG Kræften skal ikke stå i skyggen af corona. Sådan lyder meldingen fra arrangørerne af Stafet for Livet, der igen i år løber af stablen i Lunden, men i en reduceret udgave.

- Stafet For Livet bliver ikke afholdt i sin vanlige form på grund af restriktioner og hensyn til kræftpatienter. I stedet afholder den frivillige styregruppe i Stafet For Livet Silkeborg en lysceremoni for at mindes dem, vi har mistet til kræft, og dem som stadig kæmper, fortæller Lene Andersen fra arrangørgruppen.

Arrangementet finder sted på lørdag den 19. juni, hvor der kl. 22.00 afholdes en lysceremoni i Lunden. I år har man mulighed for at få en lyspose stillet op til selve ceremonien og samtidig få en dublet med hjem for på den måde at gøre lysceremonien så nærværende som muligt.

Alle kan købe en lyspose og skrive en hilsen til den, man mindes, og få den stillet op i Lunden. Lysposen koster 50. kroner og kan blandt andet købes via stafetforlivet.dk/silkeborg eller i kiosken i Kvickly samt på Torvet i Silkeborg på lørdag. Overskuddet går til Kræftens Bekæmpelse.

Stafet For Livet har været afholdt siden 2014 i Silkeborg og har hver gang haft op mod 500 deltagere.