Grauballe kobler sig på fjernvarmen

Silkeborg Forsyning er netop gået i gang med at lægge fjernvarmeledninger til Grauballe. Samtidig kommer der også ledninger til drikkevand i jorden

GRAUBALLE I denne uge gik gravemaskinerne i gang for at bane vejen til nye fjernvarmeledninger til den sydlige del af Grauballe.

Silkeborg Forsyning oplyser, at der foruden fjernvarmen også lægges rør til drikkevandsforsyningen i området.

Mere præcist skal fjernvarmen og drikkevandet i første omgang forsyne 109 nye boliger, som opføres i Grauballes sydøstlige udkant ved Søndre Grauballevej og Jernaldervej.

Grauballe er i dag primært forsynet med naturgas, og Silkeborg Forsyning undersøger i øjeblikket potentialet i, at endnu flere beboerne kan skifte til fjernvarme. Fjernvarme er nemlig ifølge forsyningen både billigere for forbrugeren og bedre for klimaet end naturgas.

- Vi tænker langsigtet i Silkeborg Forsyning. Med projektet sikrer vi, at vi kan forsyne hele Grauballe med fjernvarme. Samtidig understøtter vi Silkeborg Kommunes planer med Eriksborg ved at tilbyde fjernvarme til første etape af projektet, siger direktør Jens Bastrup.

Fjernvarmeledningerne bliver gravet ned langs Nørreskov Bakke, Eriksborgvej og frem til Søndre Grauballevej. Silkeborg Forsyning forventer, at ledningerne er lagt i jorden til november, og undervejs vil man forsøge at genere trafikken mindst muligt.