Meget omtalt og smitsom corona-variant opdaget i Sejs

Søren Nielsen 

SEJS-SVEJBÆK Silkeborg Kommune oplyser, at den meget smitsomme og omtalte corona-variant, i daglig tale kaldet Delta-varianten, er fundet hos en forælder til en elev på Sejs Skole.

Efter anvisning fra Styrelsen for Patientsikkerhed og Statens Serum Institut skal nære kontakter til en nær kontakt (eleven) gå i isolation og testes.

Derfor er en klasse og tre medarbejdere sendt hjem i selvisolation.

Også et barn i Børnehuset Lynghøjen i Sejs er nær kontakt til en smittet. 24 børn og tre medarbejdere fra institutionen er sendt hjem i selvisolation.

Børn, elever og medarbejdere må vende tilbage efter de anvisninger, som institutionen og skolen har givet.

Særlig smitsom
Delta-varianten er meget smitsom og udgør allerede i Storbritannien cirka 90 pct af alle smittetilfælde. I Danmark er der registreret små 200 tilfælde, men Delta-varianten ventes at blive dominerende over tid.

Delta-varianten er cirka 60 procent mere smitsom end alpha-varianten, som i dag er dominerende i Danmark, og som er cirka 50 procent mere smitsom end oprindelige virus, som var dominerende fra pandemiens start og hele sidste år.

Vaccinerne fra Pfizer/BioN-Tech og Moderna vurderes at beskytte cirka 90 procent mod Delta-varianten, når man har fået den fulde effekt af begge vaccinestik.

På grund af den store smitterisiko bliver ikke kun nære kontakter til smittede bedt om at gå i isolation, men også næste led – nære kontakter til nære kontakter - indtil to pcr-test på 4. og 6. dagen fra sidste kontakt har vist, at man ikke er smittet.