Nordmand skifter til BSH – om et år

Michael Helligsø 

Den 24-årige stregspiller Thomas Solstad kommer til BSH fra Elverum

HåNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg har været tidligt ude og har sikret sig forstærkning fra sommeren 2022.

Her kommer den norske stregspiller Thomas Solstad til ligaklubben på en toårig kontrakt fra Elverum.

- Thomas Solstad er en alsidig stregspiller, der har spillet Champions League for Elverum de sidste sæsoner. Han er i truppen omkring det norske A-landshold og var senest med til VM i Egypten, fortæller Michael V. Knudsen, der er er sportslig ansvarlig i Bjerringbro-Silkeborg.

24-årige Thomas Solstad har ifølge den sportslige ansvarlige i BSH mange kvaliteter.

- Han er anfører i Elverum, og udover at være en ledertype, der går forrest, træner han benhårdt og seriøst for at se, om han hele tiden kan finde den ene procent, der gør ham en lille smule bedre, siger Michael V. Knudsen.

Tempo og vildskab
Han mener, at Thomas Solstad vil passe godt ind på BSH-holdet, hvor René Toft Hansen, Alexander Lynggaard og unge Sasser Sonn i den kommende sæson skal kæmpe om spilletiden på stregen.

- Tempo og vildskab er noget af det, vi gerne vil have ind på holdet - og en spiller, som kan trække et stort læs på de to centrale positioner i midterforsvaret. Selvom han er forholdsvis høj og tung, er han en bevægelig stregspiller, der kæmper og giver alt, hvad han har i sig, siger Michael V. Knudsen.

Thomas Solstad ser frem til det kommende skifte.

- Jeg glæder mig til at komme til BSH. De har gang i et spændende projekt og har en spillestil, som passer mig godt, hvor stregen er meget inkluderet, siger det unge talent.

- Den norske liga har været god de seneste år bortset fra manglen på publikum under pandemien, men det bliver sjovt at opleve en ny håndboldkultur med et stort publikum og større haller. Derudover er det selvfølgelig også attraktivt at skifte til en liga, hvor flere store profiler spiller, siger han.