Aqua klar med nyhed for børn

I weekenden åbner Gerønagerhave, hvor børn kan klappe dyr lære om biodiversitet

SILKEBORG Aqua Akvarium og Dyrepark åbner i morgen et nyt område for børn med fokus på biodiversitet og nære oplevelser med dyr.

Det nye børneunivers hedder Grønagerhave og her kan børnene møde klappegeder, kæmpehøns og moskusænder og så kan de lære en masse om insekter og hvordan man kan dyrke grøntsager i haven.

- Vi ønsker at være med til at klæde næste generation på til at tage vare på naturen. I Grønagerhave vil i børnehøjde give indsigt i begreber som biodiversitet, naturpleje, bæredygtighed og klimaaftryk ud fra helt konkrete oplevelser, og vi vil dele viden om de fødevarer, de spiser og samspillet med deres nære natur, fortæller leder af Aqua Akvarium og Dyrepark, Lisbeth Skovmand Høgh.

I åbningsweekenden kan man sammen med Aquas guider gå på opdagelse i Grønagerhave imellem dyr og planter, og få viden og inspiration til, hvad man kan gøre hjemme i sin egen have. Udover at komme helt tæt på dyrene kan man være med til at bygge luksusinsekthoteller, få inspiration til at skabe vandmiljøer i haven, kigge ind i det nye bistade og høre om de 300 arter af bier der findes, og gå på opdagelse efter dem sammen med guiden.