SIF-chef forklarer: Derfor sælger vi Mattsson

Mathias Hove Andersen 

- Vi har strakt os langt for at beholde ham, siger sportschef Jesper Stüker om Magnus Mattson, der nu er solgt til NEC Nijmegen

FODBOLD Silkeborg IF har mandag solgt Magnus Mattsson til hollandske NEC Nijmegen.

Den offensive kreatør, kaptajn og topscorer efterlader et tomrum, men klubbens ledelse så ingen anden udvej end at sælge profilen, selvom parterne havde papir på hinanden frem til sommeren 2023.

Magnus Mattsson forlængede sin kontrakt med SIF i december. Han ville ellers have haft kontraktudløb denne sommer og kunne være skiftet transferfrit.

En del af forudsætningerne for kontraktforlængelsen var, at SIF ville se velvilligt på det, hvis der skulle komme et bud fra udlandet i løbet af kontraktperioden.

Det er det, der er sket nu, forklarer klubbens sportschef.

- Vi havde gerne set Magnus Mattsson som en del af det SIF-hold, der spiller i Superligaen i den kommende sæson, og vi har strakt os langt for at beholde ham. Men vi står også ved den aftale, vi har indgået med Magnus, der har udtrykt et stort ønske om at gribe den chance, han har fået i Holland.

- Magnus har været et mønstereksempel på det, vi kan omkring talentudvikling. En lokal knægt fra ØBG, der kommer til SIF som 12-årig og udvikler sig til førsteholdsspiller og profil på vores hold. Vi har været bevidste om, at Magnus skulle videre i karrieren på et tidspunkt, for talentet er indlysende. Vi ville dog godt have ventet en sæson, men sådan blev det ikke, og vi kan kun ønske Magnus alt det bedste i hans videre karriere, siger Jesper Stüker.