Borgmester ser frem til ny politistation

Adam Haff 

Beliggenheden og faciliteter i ny politistation vil komme borgerne og politiet til gode

SILKEBORG Inden sommeren 2022 kan Midt- og Vestjyllands Politi tage den ny politistation på Lillehøjvej i Silkeborg i brug.

Byggeriet er kommet godt videre, siden der i februar måned blev taget første spadestik på en frostkold dag.

Torsdag var der rejsegilde på politistationen, der er klar til indflytning før sommeren næste år.

Det fortalte politidirektør Helle Kyndesen.

- Vi har nået en milepæl i arbejdet med at skabe en topmoderne politistation. Den bliver flot at se på udefra. Og endnu vigtigere. Den bliver opført med stor omtanke for de faglige behov og med borgerne i fokus, sagde hun.

Borgmester Steen Vindum (V) lagde også vægt på politistationens indretningsmæssige løft. Han ser frem til, at der kommer moderne faciliteter med nem til- og frakørsel.

Et plus er det for såvel medarbejderne som borgerne, at vidner og sigtede vil kunne ankomme og færdes mere adskilt, end det i dag er muligt på den gamle politistation på Christian 8.s Vej.

Bygherren på byggeriet er statens bygningsstyrelse. Byggeriet af politistationen er lagt i hænderne på entreprenørvirksomheden KG Hansen, der fortalte, at arbejdet følger tidsplanen, og vil stå klar til ibrugtagning inden sommeren 2022.

Det er samme virksomhed, som byggede politikredsens hovedkvarter i Holstebro i 2016 og politistationen i Herning i 2019.