Regionen modtager 146.000 vacciner: Alle er nu inviteret

Malthe Hjort 

Region Midtjylland har modtaget en stor vaccinesending på i alt 146.000 doser fra blandt andet Rumænien. Alle målgrupperne i den hidtidige vaccinationskalender er nu inviteret til vaccination

SILKEBORG Region Midtjylland har modtaget cirka 146.000 doser vaccine mod coronavirus til brug i uge 27.

Af de 146.000 doser, Region Midtjylland har modtaget, er cirka halvdelen Pfizer- og halvdelen Moderna-doser. Det er altså alle doser, som er godkendt i det danske vaccinationsprogram.

En stor del af Pfizer-doserne stammer fra den aftale, Sundhedsministeriet i sidste uge offentliggjorde. En aftale, som betød, at Danmark havde købt overskydende vaccinedoser fra Rumænien.

Alle er indkaldt
Region Midtjylland kunne dermed i weekenden invitere borgere i aldersgruppen 25-39 år til vaccination. Dermed er alle målgrupper i den hidtidige vaccinationskalender nu inviteret.

Børn i alderen 12-15 år, som indtil for nylig ikke indgik i vaccinationskalenderen, kan forvente at blive inviteret til vaccination i uge 29.

Region Midtjylland opfordrer til, at du holder godt øje med din e-boks i de kommende uger, såfremt du eller dit barn venter på invitation til vaccination.

Over halvdelen er stukket
I Region Midtjylland er 34,2 procent af befolkningen nu færdigvaccinerede, mens 56,8 procent har taget hul på vaccinationen og har fået det første vaccinestik.

I Silkeborg Kommune er vi en lille smule foran resten af regionen. Her er 34,5 procent færdigvaccinerede, mens 57 procent af kommunens borgere har fået første stik.