Nu skal fiskegrej og kanoudstyr også »sprittes af«

Christian Kloch Larsen 

Frygtet fiskesygdom har ramt Danmark og kommunen opfordrer til, at man desinficerer udstyr for at undgå, at den dødelige virus breder sig til Silkeborgsøerne

SILKEBORG På land har vi lært at bruge håndsprit for at undgå smitte med corona, og nu skal vi også til at vænne os til at »spritte af«, når vi skal i vandet.

Danmark er nemlig for første gang ramt af den alvorlige fiskesygdom IHM, som er dødelig for laks og ørreder.

Derfor opfordrer Fødevarestyrelsen nu til, at man desinficerer alt sit udstyr, inden man tager på fisketur eller inden man dyrker vandsport.

Silkeborg Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at hverken Gudenåen, Silkeborgsøerne eller andre vandløb i kommune er ramt af fiskesygdommen IHN.

- Sådan skal det gerne blive ved med at være. Så sejler man i kano, i kajak, står på paddleboard eller er på fisketur, anbefales det derfor, at man desinficerer alt det udstyr, der er i kontakt med vandet, hedder det.

- Når man desinficerer sin pagaj, fiskestang, gummistøvler med videre, minimerer man nemlig risikoen for, at udstyret flytter virus, når man næste gang bruger det et nyt sted, forklarer Silkeborg Kommune.

Sygdommen smitter enten via kontakt mellem fisk eller gennem vand og udstyr, men den er ikke farlig for mennesker, hunde eller andre dyr.