Streetfoodfestival runder Silkeborg til september

På sin vej rundt i landet gæster Mad & Marked Silkeborg til september, hvor der i fem dage er madfestival på Torvet

SILKEBORG Madentusiaster med hang til streetfood kan se frem til frisklavede retter fra alverdens køkkener i uformelle og hyggelige rammer, når Mad & Marked inviterer til streetfoodfestival i Silkeborg.

Det sker i dagene 1. til 5. september, hvor Silkeborg Torv efter planen omdannes til et festivalområde med foodtrucks, barer og mulighed for at nyde sin mad ved opstillede borde. Ifølge arrangørerne hos Mad & Marked kan man uanset smagspræferencer få stillet sin sult.

Der bliver således budt på såvel klassisk fish’n’chips og empañadas som gourmetburger, smørrebrød og lune tacos.

- Vi har stået klar i starthullerne hele foråret, og det er glædeligt, at vi nu kan offentliggøre et digert festivalprogram, selvom sæsonstarten ligger senere, og sæsonen strækker sig længere end tidligere år. Streetfoodfestivaler kan jo heldigvis holdes både ude og inde, og vi er eksperter i at skabe indbydende oaser og traktere i alle slags omgivelser, lyder det fra Kristian Andersen, festivalchef hos Mad & Marked.

Mad & Marked har siden 2015 skabt en flåde af mere end 100 mad-entreprenører, der serverer autentisk mad i øjenhøjde til millioner af gæster. Både ved egne events og som partner ved store arrangementer som eksempelvis Heartland og Grøn Koncert samt til firmaevents og private fester. Efter et stille år, glæder stadeholderne sig til igen at kunne lange mad over disk.

- Vi skal med rundt til alle byer og servere sprøde falafler og grillspyd. Ligesom rigtigt mange andre i branchen ser vi tilbage på et meget hårdt år, så Mad & Markeds streetfoodfestivaler er lige det, vi har brug for. Vi kan slet ikke vente med at rulle a fsted til fede festivaler med god stemning, lækker mad og hygge, lyder det eksempelvis fra Mohammed Shuber, ejer af food trucken Mamati.

Inden Streetfoodfestivalen indtager Silkeborg og midtbyen, gæster den Lemvig, Holstebro og Horsens. Efter Silkeborg rykker karavanen til Roskilde og Næstved, inden den slutter sæsonen af i Holstebro.

Streetfoodfestivalen skulle have indtaget Bindslevs Plads sidste år i begyndelsen af september, men blev på grund af restriktioner i forbindelse med pandemien flyttet til i år.

bruvik