Filmskole på vej: Flere film skal optages i Silkeborg

Jonas Risvig vil i løbet af det kommende år åbne en filmskole på Amaliegade i Silkeborg for byens unge. Og det vil betyde, at flere film skal optages i Silkeborg

SILKEBORG Unge med drømme og talent for at lave film får nu gode muligheder for at tage hul på drømmen i Silkeborg.

Filminstruktøren Jonas Risvig fra Sejs arbejder nemlig med planer om i løbet af det kommende år at åbne en filmskole på Amaliegade i Silkeborg, hvor unge kan deltage i workshops, foredrag og i produktionen af Jonas Risvigs projekter.

Filmskolen er finansieret med støtte fra Statens Kunstfond, og den kommer til at betyde, at flere film vil blive optaget i Silkeborg.

Flere nye projekter
- Jeg vil i de kommende år lave flere nye projekter, som kommer til at foregå i Silkeborg.

- Min gamle ven Stefan Kvamm, som i dag arbejder i kulturforvaltningen i Silkeborg Kommune, spurgte, om jeg kunne etablere et projektkontor, hvor jeg kunne inspirere og undervise film-aspiranter fra Silkeborg ungdomsmiljø i forbindelse med de nye projekter, jeg søsætter her. Tanken er god og mine ambitioner er vokset til, at jeg simpelthen vil oprette en filmskole i Silkeborg. Jeg synes, det giver fantastisk god mening, og jeg nyder at kunne give noget tilbage til byen, siger Jonas Risvig.

Filmskolen kommer til at have til huse i Amaliegade 1B, på hjørnegrunden til Campus Bindslevs Plads, som er et nyt hus for unge midt i Silkeborg.

Jonas Risvig bliver i den forbindelse en »artist in residence« - en huskunstner, som vil være til stede i huset flere gange om måneden.

Flere serie fra Silkeborg
I foråret var Jonas Risvig i Silkeborg for at lave ungdomsserien »Nylon«, og han oplevede, at det på kort tid lykkedes at samle et hold med langt over 100 unge, som gerne ville være med på filmsettet.

Teamleder i kultur- og fritid, Stefan Kvamm, glæder sig over, at en filmskole får til huse i Silkeborg.

- Silkeborg Kommune har arbejdet målrettet på at tiltrække film- og serieproduktioner de seneste år. Sidste år blev serien Guru optaget i Silkeborg og vist på DR, og Jonas Risvigs serie, Nylon, blev lavet i Silkeborg og blev set af mange unge på TV2 Østjylland. Nu kommer Jonas Risvig igen til Silkeborg og laver endnu mere ungdomsfiktion. Det er fantastisk for Silkeborg og endnu mere fantastisk for de lokale unge, som ønsker at prøve kræfter med blandt andet skuespil, manuskriptskrivning og produktion, siger Stefan Kvamm.

Jonas Risvigs filmskole lanceres ved et opstartsarrangement i Amaliegade 1B fredag den 10. september.