Funder-folk trækker i arbejdstøjet for nyt kulturhus

Søren Nielsen 

En ny kulturforening er på vej for Lysbro, Funder og Funder Kirkeby. Første skridt bliver at arbejde for et favnende kulturhus

FUNDER Funder-området skal have et nyt kulturhus, hvor en bred vifte af scenekunst i fremtiden kan komme til udtryk.

Sådan lyder målsætningen for initiativtagerne til Funder Kulturforening, der indkalder til stiftende generalforsamling den 24. august i Funder Hallen.

En af initiativtagerne er Mogens Friis, og han oplyser, at ambitionen er at få etableret et fleksibelt rum i forbindelse med den kommende hal-udvidelse i Funder.

Her skal man kunne øve og vise scenekunst såsom teater, koncerter, dans og andre arrangementer.

- Kulturhuset skal kunne rumme en bred vifte af aktiviteter, som vil henvende sig til alle i lokalområdet og meget gerne skabe interesse fra resten af Midtjylland, skriver Mogens Friis i sit oplæg, hvor han også peger på, at netop befolkningstilvæksten i Funder bør medføre en øget opmærksomhed på bred kultur, der kan samle lokalbefolkningen.

Samarbejde med andre
Mogens Friis nævner, at det nu husvilde Perronteater i Lysbro og Teater Hakkehuset fra Lysbro kan flytte ind i kulturhuset, og dermed udgøre en fast bund af scenekunst.

Formanden for bestyrelsen i foreningen bag Teater Hakkehuset, Hans Løkke, ser da også store muligheder i et kommende kulturhus i Funder.

- Hakkehuset har længe haft planer om et større fremstød i Funder-Lysbro området. Vi er derfor på udkik efter et sted, hvor aktiviteterne ud over produktion af forestillinger kan udvides til lokale arrangementer med dans, musik, cirkus og teater. En sådan mulighed har åbnet sig med den nye kulturforening og en udvidelse af hallen, siger Hans Løkke.

I samme forbindelse nævnes der, at foreningen vil arbejde for at skabe en ny teater- og dramaskole for børn.

Der fremhæves også muligheder for et samarbejde med den lokale danser Ronja Højbusk, som allerede er kendt i lokalområdet for hendes DanceCamp i sommerferien i Funderhallen.’

I første omgang er der oprettet en hjemmeside, funderkultur.dk, hvorfra foreningen vil orientere om fremdriften for den nye kulturforening i Funder.