Børnene tog skraldet

Kenneth Husum 

På en halv time blev der samlet 25 kilo affald

SILKEBORG Børn på Resedavej og Lupinvej gik forrest, da AAB Silkeborg og Arbejdernes Byggeforening holdt en fælles affaldskampagne med fokus på sortering af affald.

Over 40 børn og unge fra 6 år og op hjalp med at samle skrald i Alderslyst i 30 minutter efter at være blevet udstyret med engangshandsker og plastiksække. De var under kyndig vejledning af den lokale fritidspatrulje, som er en gruppe unge mennesker med fokus på fritidsaktiviteter under Helhedsplanen. Det blev til over 25 kg. affald og efter endt opsamling var det tid til at sortere affaldet. Det foregik på fællesarealet ved Resedavej og Lupinvej.

Ejendomsfunktionær Kaj Pedersen fra AAB Silkeborg og Ove Madsen fra Arbejdernes Byggeforening instruerede de unge i, hvordan det indsamlede affald skulle sorteres.

- Affaldssortering er et område der har vores store bevågenhed. Vi bruger rigtig store summer penge og tid, når vores personale skal »eftersortere«, ressourcer, der i sidste ende kunne komme vores beboere til gode. Så det er glædeligt, at de unge i Alderslyst går forrest for at vise et godt eksempel, siger Claus Hansen, chef for driften hos AAB Silkeborg, til AAB’s nyhedsbrev.