Nu falder boligsalget

SILKEBORG De danske ejendomsmæglere solgte i alt 7811 boliger i juli måned. Det er væsentlig færre end i juni måned og et fald på 20 procent i forhold til juli måned sidste år. I Silkeborg Kommune er faldet på 6 procent, mens salget er faldet med hele 41 procent i Skanderborg Kommune. I Viborg Kommune er der til gengæld sket en stigning på 11 procent.

- De traditionelle sæsonudsving på boligmarkedet har i en lang periode under corona været sat ud af spil. Men nu ser vi igen, at årets gang spiller ind. Det var derfor også forventeligt, at vi ville se et fald i antal bolighandler i juli, hvor mange holder sommerferie. Det er helt i tråd med den tendens, vi har registreret igennem de seneste måneder, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

- Men det er et stort fald, og det er værd at bemærke, at med de cirka 7800 solgte boliger i juli er vi nu på det niveau, som vi traditionelt har set i tilsvarende måned i årene inden corona. Juli-resultatet afspejler derfor også, at boligmarkedet har bevæget sig i et mere naturligt tempo denne sommer, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Til sammenligning blev der i juli måned 2019 solgt i alt 7684 boliger i Danmark. PAS