Foredrag om immunforsvaret

SILKEBORG Efter en forårsæson, der bød på aflysninger af AOF’s Senioruniversitet pga. coronakrisen, tilbyder AOF igen de populære senioruniversitetsforedrag i Jysk Musikteater.

Det første foredrag er onsdag 25. august kl. 15 er med cand.scient. i biokemi fra Københavns Universitet, Ib Søndergaard, og handler om immunforsvaret. Han vil give et overblik hele immunsystemet, så de forskellige dele af systemet bliver sat ind i en sammenhæng.

Emnerne er det medfødte (innate) immunforsvar, det adaptive immunforsvar, cellerne i immunsystemet, lymfesystemet, hukommelse i immunsystemet, infektioner, vaccination og cancer. Der vil også være en kort gennemgang af autoimmune sygdomme, immundeficiens og allergi.

Ib Søndergaard har forsket og undervist i immunologi og biokemi i mere end 30 år.

Han har siddet i Forskningsrådet for Teknologi og Produktion samt i Ernæringsrådet.

Der tages entre.