Silkeborgenser får dom på 16 års fængsel i kæmpe narkosag

Adam Haff 

32-årig mand, der tidligere er dømt for narkokriminalitet, har fået en ny dom for fremstilling af narkotika

SILKEBORG En 32-årig silkeborgensisk mand har fået 16 års fængsel i en stor narkosag. Sammen med en medskyldig mand er han dømt i en sag om fremstilling af amfetamin på en ejendom nær Hjallerup.

Ricki Riise Kyndesen, Silkeborg, fik den længste straf på 16 år, mens medgerningsmanden, Kim Ole Sørensen fra Hjallerup, fik 14 års fængsel.

Det skriver nordjyske.dk.

Tidligere dømt
Ricki Riise Kyndesen er tidligere dømt for grov narkokriminalitet. I 2017 fik han ni års fængsel for forsøg på indsmugling af 14 kilo amfetamin fra Spanien. Han manglede at afsone fire et halvt års fængsel af den dom,

Reststraffen blev taget med i den nye dom på 16 års fængsel.

Også Kim Ole Sørensen havde en reststraf, som blev udløst med hans nye dom.

Begge de dømte mænd havde således erfaring med ulovlige stoffer, da de blev afsløret i forsøget på at fremstille 56 kilo amfetamin i Dronninglund.

Da Vestre Landsret i 2017 stadfæstede Ricki Riise Kyndesens dom på ni års fængsel, mente nogle af dommerne, at han i den gamle narkosag kunne være under indflydelse af sin far Claus Riise fra Silkeborg.

Som vi tidligere har omtalt i Midtjyllands Avis blev Claus Riise i 2011 idømt 14 års fængsel for narkokriminalitet, og sidste år fik den 57-årige mand så en ny dom på 11 års fængsel for besiddelse af mere end syv kilo amfetamin.

Sagen var speciel derved, at faren få timer efter sin anholdelse i grundlovsforhøret tilstod anklagen, hvorpå han fik den lange fængselsdom.

I den nyeste narkosag blev Kim Ole Sørensen og Ricki Riise Kyndesen efter et tip til politiet anholdt i september sidste år. I ejendommen ved Hjallerup fandt betjente væsker og værktøjer til fremstilling af amfetamin.

Mændene var i besiddelse af cirka 56 kilo amfetaminsulfat.

Ankede på stedet
Ricki Riis Kyndesen, der har nægtet sig skyldig, ankede på stedet. Kim Ole Sørensen erkendte sig delvist skyldig for at have medvirket i narkofremstilling i mindre omfang. Han overvejer, om han vil anke sin dom, oplyser nordjyske.dk.