Partier mødes til debat om Gudenåen

Jesper Rosenquist 

13. september mødes byrådets partier til en debat om, hvordan fremtidige oversvømmelser i Gudenåen kan undgås

SILKEBORG Grødeskæring og atter grødeskæring.

Det er oftest den løsning, der står først for, når det bliver debatteret, hvordan vandstanden i Gudenåen kan sænkes.

Men mandag 13. september klokken 19 skal det handle om alt andet end grødeskæring, når Midtjyllands Avis inviterer partierne i byrådet til debat om, hvad man ellers kan gøre for at forhindre oversvømmelserne, når nu loven ikke er skruet sådan sammen, at kommunen bare kan slå grøde, som det passer den.

Debatten finder sted i Medborgerhuset på Bindslevs Plads, hvor alle partier fra byrådet stiller med deres spidskandidat til byrådsvalget i november.

Målet er at få politikerne til at tale sig frem til, hvad der - bortset fra grødeskæring - her og nu og på længere sigt kan gøres for de truede borgere langs Gudenåen.

Som at tisse i bukserne
Borgmester Steen Vindum (V) ser frem til debatten med det indlagte benspænd om ikke at måtte diskutere grødeskæring.

- Det er altså heller ikke sådan, at jeg siger, at hvis vi bare skærer grøde, som det passer os, så løser det alle problemer med oversvømmelserne. Vi har været ved at undersøge, hvad sandlejringer i Gudenåen betyder for gennemstrømningen af vandet.

- Jeg vil også gerne være med til at se på, om vi kan gøre Gudenåsystemet bredere i sin vandføring, end den er i dag, og om vi kan finde store arealer, hvor vi i perioder kan parkere vand, siger Steen Vindum.

Socialdemokratiets borgmesterkandidat Helle Gade (S) ser også frem til debatten.

- Grødeskæring er lidt ligesom at tisse i bukserne. Det virker på kort sigt, men det er altså ikke den eneste løsning, siger Helle Gade.

Deltagelse i arrangementet er gratis men kræver tilmelding på mail efter først-til-mølle-princippet. Der er plads til 100 deltagere. Mailen er: [email protected]