SIF overvandt chokstart og spillede sig videre

Michael Helligsø 

Nicolai Vallys, Nicklas Helenius og Sebastian Jørgensen sørgede for målene i pligtsejren over Skive

FODBOLD Silkeborg IF er som ventet klar til tredje runde i Sydbank Pokalen.

Superligaklubben levede torsdag aften op til favoritværdigheden i pokalkampen mod 2. divisionsholdet Skive, der hjemme på Hancock Arena blev besejret med 3-1.

Nicolai Vallys, Nicklas Helenius og Sebastian Jørgensen scorede målene i pligtsejren i en kamp, hvor SIF stillede op i den stærkest mulige opstilling.

Alligevel chokstartede det undertippede Skive-mandskab ved at komme foran allerede i det tredje minut.

Joel Felix tabte alt for nemt en duel i venstre forsvarsside, og på det efterfølgende hjørnespark bankede debutanten Mads Bager resolut bolden op i målhjørnet.

Målet vækkede ikke i første omgang et søvnigt SIF-mandskab, der havde svært ved at få spillet til at glide.

Men efterhånden satte favoritterne sig på opgøret, og SIF begyndte at komme nærmere Skive-målet.

Efter en halv time bankede backen Nicklas Røjkjær bolden på overliggeren, og allerede minuttet efter kunne SIF juble over en udligning.

Sebastian Jørgensen slog en præcis bold om i bagrummet, hvor Oliver Sonne headede bolden på tværs til Nicolai Vallys, der pandede bolden i nettet.

SIF sad nu tungt på opgøret, og bare tre minutter senere kom gæsterne i front, da Nicklas Helenius iskoldt sparkede bolden i nettet med venstrebenet efter en stikning fra Anders Klynge.

Fem minutter før pausen kom Skives Mostafa Maarouf til en god chance, men i stedet for en udligning kom SIF kort før pausen yderligere foran.

Anders Klynge sendte bolden frem til Sebastian Jørgensen, der med et tørt, fladt hug sparkede bolden i nettet.

Hjemmeholdet havde dog ikke mistet modet og kom stærkt ud til anden halvleg.

Først kom den tidligere Kjellerup-spiller Christoffer Maul til en god chance, og kort efter var Oliver Børsting tæt på at reducere, men Nicolai Larsen parerede flot hans flade afslutning.

I den anden ende var Sebastian Jørgensen efter en lille times spil tæt på at udbygge føringen, da han hans afslutning blev reddet af Mads Knügle i værternes mål.

I det 65. minut hev Skive-keeperen en endnu bedre redning op af nærmet. Anders Klynge var pludselig helt fri i feltet, men han måtte se sit hårde skud blive pareret.

Umiddelbart efter sendte SIF debutanten Søren Tengstedt og Gustav Marcussen på banen i stedet for Anders Klynge og Sebastian Jørgensen.

Tobias Salquist og Nicolai Vallys kom efterfølgende til udmærkede hovedstødsforsøg, inden sidstnævnte med 10 minutter igen blev pillet ud til fordel for Andreas Oggesen. Samtidig kom Pelle Mattsson på banen i stedet for Mark Brink.

I slutfasen skete der ikke det store, og efter blot to minutters tillægstid blev kampen, der samlede 375 tilskuere, fløjtet af.