Salget af biler hårdt ramt i august

Peter A. Sørensen 

Bilsalget i Midtjylland er ramt af udfordringer med leverancer, men det ændrer ikke på, at salget af elbiler stiger markant

SILKEBORG Salget af biler i Midtjylland var i modvind i august. De seneste tal fra Bilstatistik.dk viser, at der i august 2021 blev ny-indregistreret 2956 biler i region Midtylland, og det er 15,5 procent mindre end i samme periode i 2020.

Når det gælder varebiler, var der et fald på 8,5 procent.

Administrerende direktør for de Danske Bilimportører Mads Rørvig er imidlertid fortrøstningsfuld.

- Vi oplever god aktivitet i bilsalget for tiden, men det er dog præget af udfordringer med leverancer fra underleverandører til bilfabrikkerne, hvilket kan give længere leveringstider. Det gælder desværre også i Region Midtjylland, siger Mads Rørvig.

Han peger til gengæld på, at elbilerne er i hastig vækst. Nysalget af elbiler var i august 223,9 procent højere end i fjor. Det dækker over, at der blev nyindregistreret 596 i august 2021 mod 184 året før. Elbilerne udgør 20 procent af det samlede salg og sammen med plug-in hybridbiler er det samlede salg helt oppe på 45 procent.

- Vi oplever fortsat en voldsom stigning i andelen af solgte elektriske biler i det midtjyske. Danskerne har fået flere elektriske bilmodeller at vælge i mellem, hvilket har været afgørende for udviklingen, siger direktøren.

I det midtjyske er VW ID4 den mest solgte med Ford Mustang som nummer to. De har henholdsvis knapt 14 og knapt 11 procent af det midtjyske marked.

Han peger på, at der er specielt er en stor udfordring i forhold til elbiler.

- Antallet af ladestandere i Danmark er en begrænsning for elbilsalget. Kunderne oplever ikke, at lademulighederne er tilstrækkelige, så det er afgørende, at der virkelig bliver sat turbo på udbygningen af vores ladeinfrastruktur i Midtjylland og i resten af Danmark, hvis udviklingen skal fortsætte, siger Mads Rørvig.