Narkopåvirket mand i smadret bil løsladt

Adam Haff 

24-årig udenlandsk bilist undgår sigtelse for at køre i forkert retning på motorvej

SILKEBORG En 24-årig britisk statsborger blev mandag eftermiddag løsladt, efter at han natten til søndag blev anholdt på Christian 8.s Vej i en grå Mercedes personbil, der havde smadret front og kørte på fælgen på et af forhjulene.

Politiet mistænkte ham for at være identisk med den spøgelsesbilist, som klokken 00.27 samme nat blev set køre i den forkerte retning på Silkeborg-motorvejen ved Funder.

Men det er ikke lykkedes politiet at bevise anklagen.

Derfor undgår manden en sigtelse for den alvorlige forseelse, som kunne have forårsaget en alvorlig ulykke.

Ved anholdelsen var det ukendt, hvad den ødelagte bil var kørt ind i. Politiet fik mandag en henvendelse fra et vidne, der ved 23.30-tiden søndag hørte et højt brag. Det stammede muligvis fra en påkørsel af to vejskilte, der står i nærheden af Sdr. Ringvej 32.

Inden manden klokken 14.14 mandag blev løsladt, kunne politiet ikke bevise, at det var mandens grå Mercedes, som påkørte skiltene. Så han slipper foreløbig også for en sigtelse for at køre væk fra et uheldssted.

Den 24-årige mands indtag af alkohol og stoffer har tilsyneladende påvirket hans hukommelse.

- Manden kan ikke huske, hvor han har været, og hvordan hans firmabil blev skadet, siger Bent Riber Nielsen, der er politikommissær ved lokalpolitiet i Silkeborg.

Den 24-årige mand er for tiden i Danmark i forbindelse med noget arbejde.

Normalt afsiges der en straksdom over udenlandske statsborgere, som har brudt loven. Det sker, fordi man vil sikre sig, at de også møder op til retssagen.

Bent Riber Nielsen oplyser, at det i går ikke var muligt at finde en ledig tid i byretten. Derfor blev den 24-årige brite løsladt med besked på at møde op på et senere tidspunkt. Gør han ikke det, vil der blive udstedt en efterlysning og anholdelsesbeslutning på ham.