Spiller i aften på gymnasiet: Alphabeat vender tilbage til start

Christian Kloch Larsen 

Silkeborg-bandet spiller i aften på Silkeborg Gymnasium - to uger inden afslutningsturnéen begynder

SILKEBORG Alphabeat vender tilbage til start, inden det hele er slut.

I aften giver sekstetten nemlig koncert på Silkeborg Gymnasium, hvor historien om Silkeborgs mest succesfulde band nogensinde begyndte i gymnasie-tiden tilbage i 2003.

- Så det er en rigtig »homecoming-koncert«, og det glæder vi os alle sammen til at opleve til vores SGøn-fest i aften. Det er jo første gang i meget lang tid, at der er fest på gymnasiet, så det bliver uden tvivl en kæmpefest, siger rektor på Silkeborg Gymnasium, Tina Riis Mikkelsen.

Koncerten på bandets gamle gymnasium finder sted blot to uger inden, Alphabeat indleder sin afslutningsturné med start i Jysk Musikteater 1. oktober.

- Vi har over de senere år løbende haft kontakt med Alphabeat om en koncert på gymnasiet. Og siden bandet gik sammen igen, har vi haft et par datoer, som alle blev aflyst på grund af coronanedlukning. Nu lykkes det så endelig, og så lige inden Alphabeat tager ud på sin sidste turné, fortæller uddannelsesleder på gymnasiet, Flemming Glerup.

Gymnasiets egen festival
SGøn-fest er gymnasiets egen musikfestival. Den skulle være afholdt umiddelbart efter skolestart i august, men er blevet rykket til nu, efter de sidste coronarestriktioner er ophævet.

På festivalen i aften er der 10 bands på plakaten.

Tidligere har blandt andre The Minds of 99 spillet ved SGøn-fest på Silkeborg Gymnasium.

Alphabeat består af Stine Bramsen, Anders SG, Anders Bønløkke, Rasmus Nagel, Anders Reinholdt og Troels Møller.