Kendte ansigter i kunstnerisk fokus

Christian Kloch Larsen 

Kunstcentret Silkeborg Bad klar med portrætudstillingen »Off Stage« og »Alt kød er som græs« med den norske kunstner Borgny Farstad Svalastog

Kunstcentret Silkeborg Bad viser hen over efteråret fotoudstillingen »Off Stage« med portrætter af kendte danske.

Det er de fire kunstfotografer, Søren Solkær, Ole Christiansen, Jens Juul og Tune Andersen, der til sammen viser 40 portrætter.

Blandt de portrætterede er Pilou Asbæk, Tommy Kenter, Mads Mikkelsen, Bodil Jørgensen, Josephine Park, Ghita Nørby, Nikolaj Coster-Waldau, Jytte Abildstrøm og Esben Smed.

Mange af dem, der er blevet fotograferet af de fire kunstfotografer, er selv kunstnere af forskellig art, men her bliver de fremstillet udenfor de scener og rum, man normalt kender dem fra. Udstillingen viser hvor forskelligt kunstfotografer kan gribe en portrætteringsopgave an. Samtidig giver den nye vinkler på den gængse opfattelse af en række kendte danskere.

Udstillingen åbner på lørdag, hvor der også er fernisering på »Alt kød er som græs« med den norske kunstner Borgny Farstad Svalastog. Hun arbejder i mange forskellige materialer som tegning, tekstil, grafik, pastel, skulptur og installation. Hun er særligt kendt for tekstiler og broderier, blandt andet har hun udført bispekåber og kirketekstiler til flere end 40 kirker.