Fra fredag er der kun to testcentre i Silkeborg

Brian Holst 

Hurtigtestcentret i Alderslyst har sidste åbningsdag i morgen, torsdag

SILKEBORG Der er nu så mange færdigvaccinerede, at endnu flere testcentre bliver lukket.

I Silkeborg er det hurtigtestcentret på Kejlstrupvej i Alderslyst, der har sidste åbningsdag i morgen, torsdag.

- I takt med, at flere bliver vaccinerede, falder behovet for testkapacitet. Derfor lukker Region Midtjylland og Falck centret på Kejlstrupvej, siger kommunikationschefen i Silkeborg Kommune, Hans Mogensen.

Dermed er der to testcentre tilbage i Silkeborg Kommune. Det er hurtigtestcentret i Campushuset på Bindslevs Plads, som har åbent fra 8-20. Desuden er det PCR-testcentret på Ansvej, som har åbent fra klokken 9-20.

I Silkeborg Kommune er det omkring 75.000 af borgerne, der er blevet vaccineret, hvilket svarer til 76 procent. Og hvis man fjerner gruppen under 12 år, så svarer det til, at 88,3 procent enten har påbegyndt vaccinationen eller er færdigvaccineret.

- Dermed er vi ved at være tæt på målet om, at 90 procent skal være færdigvaccinerede, hvilket vil betyde, at smitten vil have svært ved at få overtaget. I Silkeborg kan vi generelt sige, at vi har få smittede. Ser man bort fra mikro-udbruddet på Voel Skole, som er under kontrol, har vi ikke haft flere end 2-3 smittede per dag de seneste mange dage. I mandags havde vi tilmed nul smittede, siger Hans Mogensen.

Den gruppe, som er sværest at få vaccineret, er de 12-15-årige. I Silkeborg Kommune er det 57 procent i den gruppe, der er færdigvaccinerede, mens 63 procent enten er færdivaccineret eller har fået første stik. Til gengæld er de 16-19-årige godt med. Her er 86 procent færdigvaccinerede, mens 88 procent enten er færdigvaccineret eller har fået det første stik.

Desuden er man i Silkeborg Kommune i gang med at give tredje stik til de ældre på plejecentrene.

- Og næste skridt bliver at give tredje stik til de ældre i eget hjem. I den forbindelse bliver man enten indkaldt via e-boks eller via et fysisk brev, og så skal man sørge for at få booket en tid, siger Hans Mogensen.